Sinds de opening van Morris & Bella, 4 jaar geleden, bood het restaurant nog vlees en vis als supplement. Nu gaat de focus dus volledig op groenten om de gerechten naar een nog hoger niveau te tillen: fine dining 2.0.
Dit haakt in op de trend van gezondheid, duurzaamheid en bewust en lokaal eten. Zo ging onlangs ook het met 3 Michelin sterren bekroonde restaurant ‘Eleven Madison Park’ in New York volledig naar plant based.
Veganistische gerechten
Annebel van Meegen, van Morris & Bella: ‘De pandemie maakt duidelijk dat we nog meer duurzame keuzes moeten maken. Volledig veganistisch verdergaan is de logische volgende stap. Door plantaardig te eten, verklein je je foot print. Morris & Bella produceert als restaurant wekelijks mínder afval dan een gemiddeld gezin met drie kinderen.'
Morris & Bella
Kort nadat Morris en Bella een relatie kregen, bleken ze dezelfde grote droom te hebben: een eigen restaurant beginnen. De taakverdeling was snel duidelijk: Morris is kok en Bella de sommelier en staat aan het roer in het restaurant.