Jacob Jan Boerma opent op 1 oktober restaurant Fine Fleur

Jacob Jan Boerma opent op 1 oktober restaurant Fine Fleur
Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot

Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot (Restaurant Voltaire*) openen op 1 oktober 2021 restaurant Fine Fleur in Antwerpen. De nieuwe zaak van de voormalig driesterrenchef komt in het nieuw te openen vijf sterren superior hotel: Botanic Sanctuary Antwerp.

‘De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe projecten op mij afgekomen. Ik vind het een mooie stap om in Antwerpen, een stad waar gastronomie booming is, een restaurant te mogen openen’, aldus Jacob Jan Boerma.

Eind 2019 besloot hij na 17,5 jaar zijn driesterrenrestaurant De Leest te sluiten. Dit jaar zit Boerma exact 30 jaar in het vak.

Fine Fleur

Het nieuwe restaurant Fine Fleur is zijn eerste stap in België en zal, zo zegt hij, geen 2.0. versie worden van De Leest. ‘In dit nieuwe avontuur, ga ik samenwerken met Thomas Diepersloot, chef van Restaurant Voltaire.

Hij wordt voor 50 procent mede-eigenaar en heeft de dagelijkse verantwoording. Mijn typische stijl – het gebruik van diverse zuren, citrus elementen en wereldwijde specerijen – blijft ook hier aanwezig.’

restaurant Voltaire, Thomas Diepersloot, Robert Poel, Jacob Jan BoermaThomas Diepersloot. en Robert Poel in Restaurant Voltaire. (c) Jan Willem Schouten

Botanic Sanctuary Antwerp is een vijfsterrenhotel. Een historisch gebouw, dat ooit als ziekenhuis heeft gediend en in 2021 zijn functie als hotel gaat krijgen. Het gebouw bestaat uit diverse aaneengeschakelde panden, ligt in het hartje van Antwerpen. Het krijgt 109 hotelkamers, een congrescentrum en een spa.