Loek van Thiel zet biefstukrestaurant te koop

Loek van Thiel zet biefstukrestaurant te koop

Steakhouse Piet de Leeuw in Amsterdam staat te koop. Ondernemer Loek van Thiel (71) biedt zowel exploitatie als vastgoed aan.

Loek van Thiel gaat met pensioen, zo verklaart hij de verkoop tegenover Misset Horeca. Verder wil de ondernemer er weinig over kwijt en verwijst hij naar Duijn, zijn horecamakelaar.

Dit kantoor biedt de zaak in de Noorderstraat 'anoniem' aan onder de kop ‘bekend horecabedrijf in het centrum van Amsterdam, inclusief onroerend goed.’ Wie inzoomt op de foto’s of kennis heeft van de markt ziet eenvoudig dat het gaat om restaurant Piet de Leeuw.

De 85 vierkante meter vvo op de begane grond staat te koop voor iets meer dan 1 miljoen euro (€1.075.000) . De zaak heeft een gevelterras en 70 zitplaatsen binnen. De makelaarssite spreekt van een 'authentiek uiterlijk' en een 'horecabedrijf dat tot een van de bekendste van Amsterdam behoort.' Het interieur is vooral bruin en is decennialang niet veranderd.

Van Thiel wil dat personeel meegaat naar een eventuele nieuwe eigenaar.

Piet de Leeuw en Loetje Klinkhamer

De opa van Van Thiel, Piet de Leeuw, deed hetzelfde als Loetje: biefstuk met brood serveren. Hij startte het bedrijf - eerst alleen café, later restaurant - in 1949, na een loopbaan als paardenslager. Beide ondernemingen begonnen met één locatie. Voor Piet de Leeuw bleef het daarbij. 'Mijn opa kende Loetje (Ludwig 'Loetje' Klinkhamer) wel, ze hadden allebei een biljart. Hij is ook maar begonnen met één zaakje in Amsterdam. Alleen: zijn kinderen hebben er een soort fabriek van gemaakt. Binnenkomen, eten en weer snel weg', zei Van Thiel eerder in de media.

Paardenbiefstuk

Restaurant Piet de Leeuw kwam in 2013 in opspraak toen bleek dat de beroemde biefstuk niet van rundvlees bleek, maar van paardenvlees. Na de ophef zette Van Thiel dit recht door, naast de biefstuk van ossenhaas, ook die van paardenhaas met naam en toenaam op het menu te zetten.