Zo denkt de restaurantgast over de coronacheck

Zo denkt de restaurantgast over de coronacheck

Van de restaurantbezoekers vindt 49 procent de verplichte coronacheck een goed idee. Maar heeft de coronacheck invloed op hoe vaak mensen de horeca willen bezoeken?

Van de restaurantbezoekers vindt 49 procent de verplichte coronacheck een goed idee. 22,7 procent staat niet achter de verplichte coronacheck omdat hierdoor een deel van de samenleving wordt buitengesloten. De resterende 28,3 procent geeft aan alle maatregelen te willen afschaffen of de horecaondernemers de vrije keus te willen laten

Dit blijkt uit onderzoek onder 1371 restaurantbezoekers uitgevoerd door Heerlijk.nl.

Controle van invloed op aantal horecabezoeken?

Een krappe meerderheid van de bezoekers - zo'n 55 procent - geeft aan dat de verplichte coronacheck geen invloed heeft op het aantal horecabezoeken. Daarentegen geeft 28,9 procent van de ondervraagden helemaal niet meer naar de horeca te willen gaan met verplichte toegangscontrole.

Van de ondernemers verwacht tweede derde - 67,5 procent - minder gasten over de vloer te krijgen door de nieuwe maatregelen rondom de toegangscontrole. Slechts 10 procent geeft aan juist meer gasten te verwachten.

Niet meer couverts

Vervolgens werd de vraag gesteld of de restaurants verwachten meer couverts te gaan verkopen door de opheffing van de 1,5 meter. Hierbij geeft 40 procent aan dat het aantal gelijk blijft, omdat er niet meer ruimte in het restaurant is. 37,5 procent geeft aan dat ze zelf nog de 1,5 meter in stand zullen houden en daardoor niet meer couverts gaan verkopen.

De overgrote meerderheid van de restaurants verwacht dus door de opheffing van de 1,5 meter-regel geen extra couverts te gaan verkopen.