Fine dining restaurant Mont Blanc opent de deuren

Fine dining restaurant Mont Blanc opent de deuren

Na een lange verbouwing opent op 26 oktober restaurant Mont Blanc. Een 'ski-chic' fine dining restaurant, dat de gasten meeneemt op een culinaire ontdekkingsreis rond de hoogste berg van Europa. Daarmee wordt een langgekoesterde droom van Dieuwertje en Thibault, eigenaren van Bistrot des Alpes, werkelijkheid.

Het restaurant aan de Govert Flinkstraat in de Amsterdamse Pijp is het droomproject van restaurateurs Thibault Casasole en Dieuwertje Gordijn. Chef-kok Casasole werd geboren in het Franse Albens, dichtbij de Mont Blanc. In het nieuwe restaurant van Casasole en zijn partner staat zijn geboorteregio centraal. Ze willen gasten graag meenemen op een culinaire ontdekkingsreis rondom de Mont Blanc, en verrassen met de smaken en sferen uit de regio. Hiervoor stappen ze vaak samen in de auto om inkopen te doen in de Franse Alpen, om zelf de authentieke ingrediënten uit de verfijnde culinaire traditie van de Haute-Savoie te selecteren.

Van bistrot naar fine dining

Het culinaire koppel is al sinds 7 jaar de drijvende kracht achter Bistrot des Alpes aan de Utrechtsestraat, waar je terecht kunt voor een hartverwarmende raclette of kaasfondue. Maar met meerdere sterrenzaken op zijn cv, zoals Ciel Bleu** en Vinkeles* heeft Casasole meer in de vingers. Hij kijkt dan ook enorm uit naar dit nieuwe fine dining-avontuur waarin hij zijn culinaire creativiteit de vrije loop kan laten en de verfijning van de Alpenkeuken op Michelin-niveau toe kan passen, vertelt hij.

'Mijn haute cuisine-ambities zijn nooit weggeweest, maar we merkten dat de gasten van de Bistrot graag komen voor kaasfondue en raclette.' Dieuwertje vult aan; 'Nu we de fine dining loskoppelen en we hierop kunnen focussen in een nieuw restaurant, kunnen we een nog grotere stap zetten in onze ambitie om mensen op culinair hoog niveau kennis te laten maken met een gebied dat zo in ons hart zit.'

Van de Alpen naar Amsterdam

Thibault en Dieuwertje vonden elkaar in het Okura Hotel Amsterdam, waarna ze vrij snel naar Frankrijk verhuisden. Het eerste restaurant opende dit horecakoppel in Montmin, een klein bergdorpje met 300 inwoners op 1157 meter hoogte. Toen ze terug verhuisden naar Amsterdam, openden ze Bistrot des Alpes in de Utrechtsedwarsstraat. Een Franse bistrot met een glansrol voor de kazen en de traditionele keuken van de Savoie. En daarnaast is het nu tijd voor Mont Blanc. Vanaf 26 oktober is iedereen welkom om de culinaire rijkdom van de Mont Blanc te ervaren.

Restaurant Mont Blanc is van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor diner.