Restaurant Wilde Zwijnen opent zusje: Bar Bachrach

Restaurant Wilde Zwijnen opent zusje: Bar Bachrach
Fotocredits: Anouk Erisman en Nicoline Rodenburg.

Bar Bachrach is het nieuwe zusje van restaurant Wilde Zwijnen. De keuken, bestierd door chef-kok Yaniv Lenga, is mediterraan Midden-Oosters en bestaat uit losse gerechten die geïnspireerd zijn op moderne Midden-Oosterse restaurants en streetbars.

Het nieuwe restaurantconcept, gelegen naast restaurant Wilde Zwijnen aan het Javaplein in Amsterdam, heeft een keuken vol smaken, texturen en gerechten uit landen als Syrië, Libanon en Turkije. ‘Het menu staat vol typische ingrediënten uit deze regio. Deze voegen we samen met lokale producten van hoog niveau die onze klanten kennen van Wilde Zwijnen’, aldus mede-eigenaar Julia Bachrach.

Losse gerechten à la carte

Waar restaurant Wilde Zwijnen een keuze heeft tussen vaste menu's met verschillende gangen, bestel je bij Bar Bachrach à la carte losse gerechten. Of je kiest voor het chef’s menu, waarbij je van alles van de kaart uitprobeert. ‘Het concept is ideaal voor kleine tafels waarbij je samen geniet van de verschillende kleine gerechten of een borrel aan de bar. Maar ook voor grotere groepen die samen de week op een gezellige, smaakvolle manier willen afsluiten’, zegt Bachrach.

Het bijzondere interieur met veel hout, prachtige tegelvloer en bijzondere items zijn afkomstig van De Eetbar, de voorloper van Bar Bachrach. Bar Bachrach bakt zelf brood zoals shishborek en Jeruzalem bagel. Daarnaast gebruikt de keuken seizoensgebonden producten die worden omgetoverd tot bijzondere gerechten. Zo staan er deze herfst tirshi (pompoensalade met kruiden) en calamari op het menu.

‘De calamari is in deze tijd van het jaar echt geweldig’, vertelt chef Yaniv enthousiast. Andere lekkernijen op het menu zijn onder meer oesters, zeebaars, coquilles, sint-jakobsschelpen, steak tartaar en vegetarische gerechten van aubergine en bloemkool, aangevuld met heerlijke, frisse salades. Net als de gerechten zijn de desserts een ware smaaksensatie.

Drie continenten

De nieuwe chef is sinds 2004 werkzaam in professionele keukens op drie verschillende continenten: het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en de laatste jaren in Europa. Voor inspiratie grasduint hij in Amsterdam over markten en bezoekt hij een gespecialiseerde Turkse leverancier.

Weer andere kwaliteitsingrediënten komen rechtstreeks uit het land van herkomst. De kruidenmixen zijn uniek en zelfgemaakt. Kruiden die de chef onder meer gebruikt zijn baharat (typisch kruidenmengsel uit het Midden-Oosten), pilpel (peper) chuma (knoflook) en arisa (rode pepers).