De nieuwe zaak van Boere gaat restaurant-hotel Intenz heten en moet in juni van start gaan. Boere heeft een particuliere financier gevonden, die zorgt voor de sloopwerkzaamheden van het restaurantgedeelte van ’t Oude Regthuys. Het hoteldeel blijft staan.
Rock ‘n’ roll-keuken
Boere is geen onbekende in de culinaire wereld. Enkele jaren geleden werkte hij bij het Amsterdamse toprestaurant De Kersentuin en daarvoor was hij actief voor het gerenommeerde restaurant Sand in Hoek van Holland. Bij Sand was hij drie jaar chef-kok en kookte er een Bib Gourmand bij elkaar.
Momenteel is Boere werkzaam bij café-restaurant Blok 4 in Amsterdam. ‘Daar zeg ik vandaag (donderdag 5 januari, red.) mijn contract op’, aldus Boere. ‘Ik ben al lang bezig om zelf iets te beginnen. Ik ben van mening dat Het Groene Hart een culinaire keuken met een losse sfeer mist. Zeg maar een culinaire rock ‘n’ roll-keuken. Ik wil ook iets gaan doen met watersport.’
Zakelijke eters
Restaurant-hotel Intenz gaat over zeventig couvert beschikken en heeft een terras voor circa 25 plaatsen. Het bedrijf krijgt zeven hotelkamers en de keuken wordt 35 vierkante meter groot. Boere wil met Intenz in het hoge segment zitten en mikt op zakelijke eters en liefhebbers die zich culinair willen laten verwennen.
’t Oude Regthuys werd gebouwd in 1572 door de inwoners van Rijnsaterwoude voor het spreken van het recht. Adhoc horecamakelaars verkocht het pand van de familie Van Velzen een particuliere financier. Van Velzen exploiteerde er een zaak sinds 1986. Na de sloop van het restaurantgedeelte wordt het pand weer in de oude staat opgebouwd.