KHN: Veel minder personeel nodig

KHN: Veel minder personeel nodig

De horeca heeft beduidend minder mensen nodig dan vanochtend door De Telegraaf groots is gemeld. Het gaat 'slechts' om 12.000 banen in plaats van de 54.000 gewenste medewerkers, zoals de ochtendkrant vanochtend groot bracht.

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) laat in een zojuist verschenen persbericht weten dat er in het laatste kwartaal van 2006 bijna 12.000 vacatures open stonden. De vacaturegraad van de horeca ligt met 4,3 procent wel hoger dat het landelijk gemiddelde van 3 procent.

‘Het signaal wat De Telegraaf afgeeft is juist. Het aantal wat ze noemen niet’, verduidelijkt woordvoerder Anthony van der Klis van KHN de situatie. De Telegraaf citeerde vanochtend Restaurant-voorman Leo van Eeghem van KHN waarin Van Eeghem aangeeft dat alleen restaurants al 20.000 vacatures hebben openstaan.

Feit is wel dat de horeca hard op zoek is geschikt personeel. KHN stelt dat de openstaande vacatures vooral worden veroorzaakt door de aantrekkende economie. Een andere oorzaak is de hoge vervangingsvraag in de horeca door onder andere scholieren en studenten. Ongeveer de helft van de horecawerkgelegenheid valt in die categorie.

Zie ook:

Koppen bij elkaar voor personeelstekort