De grootste investeerders uit de Top 100

De grootste investeerders uit de Top 100

Net als de eigenlijke ranglijst wordt ook de top 5 van grootste investeerders uit de Top 100 Grootste Bedrijven en Merken van Misset Horeca aangevoerd door McDonald's. De keten investeert niet minder dan veertig miljoen euro in nieuwe interieurs en exterieurs, dubbele drivelanes en self order kiosken.

Na McDonald's als grootste investeerder uit de Top 100 Grootste Bedrijven en Merken volgt op nummer twee De Efteling met een investering van 19 miljoen euro. Het attractiepark staat met een omzet van 50,1 miljoen euro op nummer 26 in de Top 100. De omzet steeg maar liefst met 13,1 procent (bijna 6 miljoen euro).

De 19 miljoen euro die het park dit jaar investeert gaat niet alleen naar de nieuwe attractie Aquanura, er gaat ook twee miljoen naar nieuwe horeca. De Efteling krijgt bijvoorbeeld een nieuw hamburgerconcept – De Burger Backery- en vier Amerikaanse Foodtrucks. Vorig jaar was De Efteling de grootste investeerder uit de ranglijst. Het park pompte toen 32,5 miljoen euro in de magische stad Raveleijn, in het nieuwe horecaconcept Casa Caracol en in renovatie van de hotelkamers.

Op nummer drie in de investeerders-top 5 staat het Okura Hotel in Amsterdam met 13,5 miljoen euro. Het hotel bouwt voor 12,5 miljoen euro een Aziatische spa en steekt 1 miljoen euro  in de verbouwing van het Camelia restaurant.

De nummer vier positie is voor NH Hotels met 13,3 miljoen euro. De Nederlandse tak van de Spaanse hotelketen staat met een omzet van 245 miljoen op nummer vijf in de ranglijst van Grootste Bedrijven en Merken. De investering zit hem vooral in de tweede fase van de renovatie van het Krasnapolsky hotel.

Hotelketens Hampshire en Accor delen de vijfde plek. Beide horecabedrijven investeren 10 miljoen euro in de renovatie van hotelkamers en uitbreiding.

Klik hier voor de hele ranglijst Top 100 Grootste Bedrijven en Merken 2012 van Misset Horeca.

Geen abonnement en een los nummer (10 euro) bestellen? Bel of mail Louise van Huet, louise.van.huet@reedbusiness.nl, of bel 0314 349062.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.