Onderhandelingsresultaat horeca-cao

Onderhandelingsresultaat horeca-cao

Werkgevers en werknemers hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe horeca-cao. Woensdagavond om elf uur waren de partijen na acht uur onderhandelen tot een resultaat gekomen voor een nieuwe cao.

Dat laat FNV-bestuurder Milen van Boldrik weten, zonder inhoudelijk in te willen en kunnen gaan op het resultaat. ‘We hebben afgesproken dat we maandag met inhoudelijke informatie naar buiten komen. Eerst moet de achterban akkoord gaan’.

Gisteren spraken vakbonden en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) acht uur lang, totdat er overeenstemming was. Van Boldrik: ‘Het waren moeizame onderhandelingen, maar we zijn eruit gekomen. We leggen dit resultaat met een positief advies voor aan onze achterban. Ons horecaparlement zal het terugkoppelen’.

Van Boldrik zegt tevreden te zijn met het resultaat. ‘We denken dat we het maximale eruit hebben gehaald. Het is goed dat zo’n grote branche als de horeca weer een cao krijgt’.

KHN-onderhandelaar Paul Schoormans liet gisteravond op Twitter weten dat KHN en vakbonden bijna eens zijn over een cao. ‘Contract verlengen weer even mogelijk, Details nog uitwerken, maandag presentatiepakket’, aldus Schoormans op Twitter.

In een korte toelichting meldt Schoormans dat KHN vol achter het resultaat staat zonder voorbehoud. ‘De verschillen waren groot en het is goed dat alle partijen het hoofd koel hebben gehouden de afgelopen tijd. Of ik tevreden ben over het resultaat? Daar geef ik nu geen antwoord op. Maandag wordt de inhoud gepresenteerd’, aldus Schoormans.