The Westin Hotel Rotterdam zelfstandig verder

The Westin Hotel Rotterdam zelfstandig verder

Hotel The Westin in Rotterdam gaat met ingang van 30 december als zelfstandig hotel verder. Het vijfsterren hotel in hartje Rotterdam maakt zich los van Starwood Hotels & Resorts, eigenaar van hotelmerk Westin. Welke naam er op de gevel komt te staan, is nog niet bekend.

Hotel Manager Alex van Gastel bevestigt dit bericht tegenover MissetHoreca.nl. ‘Bij de opening van het hotel in 2000 is een managementcontract gesloten met Starwood Hotels & Resorts voor de duur van tien jaar.

Contract

Dit contract loopt eind dit jaar af en de eigenaar van het hotel – Tower Hotel Rotterdam bv – heeft besloten dit niet te verlengen maar zelfstandig verder te gaan.’

Blijft vijfsterrenhotel

De exacte motivatie voor deze beslissing is niet bekend bij Van Gastel. Hij benadrukt dat het hotel tegenover het Centraal Station in Rotterdam een vijfsterren hotel blijft en dat er aan het serviceniveau niet wordt gesleuteld. Ook voor het personeel verandert er niets. Dit was al in dienst van Tower Hotel Rotterdam.

Van Gastel ontkent het gerucht dat Carlton het hotel zou opnemen in haar portefeuille. 'We gaan honderd procent zeker niet met een andere partij in zee. Het hotel gaat echt zelfstandig verder.'

De investeerders achter de besloten vennootschap Tower Hotel Rotterdam zijn de Britten Peter Fielding en John Trapp.