Figi is het eerste hotel en het tweede restaurant met MSC-gecertificeerde vis op de aparte duurzame menukaart, wat staat voor duurzaam gevangen vis. Naast de reguliere menukaart bevat deze menukaart uitsluitend gerechten met verantwoord gevangen en gekweekte vis.
Het hotel wil gasten stimuleren voor duurzame gerechten te kiezen. Een op duurzaamheid gerichte menukaart is voor de restaurantsector van belang, om op termijn nog voldoende variatie aan vis te bieden, zo laat Figi weten.
Het bezoek van de dertig medewerkers uit de keuken, bediening, receptie en sales stond in het teken van de bewustwording van het feit dat er een groot probleem is op het gebied van overbevissing van de wereldzeeën. Carel Drijver, hoofd Oceanen en Kusten, gaf een presentatie over de stand van zaken en de overbevissing.
Commercieel manager van de Marine Stewardship Council Nathalie Steins, vertelde hoe belangrijk het is dat steeds meer schakels in de visketen zich MSC laten certificeren, ‘zodat we in de toekomst kunnen blijven genieten van vis’.