Apollo Hotels lijft Holiday Inn IJmuiden in

Apollo Hotels lijft Holiday Inn IJmuiden in

Hotel Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach wordt onderdeel van Apollo Hotels & Resorts, de groep van ondernemers Bas Tolmeijer en Francesco Monaco. Met de acquisitie verstevigt de groep haar positie in de regio Amsterdam, waar Apollo nu drie hotels heeft. (twee in de stad, één in Vinkeveen). Met de overname, die uiterlijk 1 januari 2010 maar wellicht al eerder definitief wordt, telt de keten straks twaalf hotels.

Hoiliday Inn blijft op gevel

Het management van Holiday Inn Ijmuden is nu nog in handen van Scandic Hotels. Het merk Holiday Inn zal onveranderd als franchisenaam de gevel sieren. Die constructie hanteert Apollo bij meer van z’n hotels, zoals Golden Tulip Vinkeveen en Golden Tulip Apollo.

Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach is gebouwd in 1999 en heeft 146 kamers, dertien banqueting & conferentiezalen tot 1000 personen, een bar, twee restaurants, een sauna, een fitnessruimte, een klimtoren en een trendy strandpaviljoen.

Trotse clustermanager

Clustermanager voor Groot-Amsterdam bij Apollo, Alexander Kluit, is trots op de aanwinst. ‘Het is deze maand precies 10 jaar geleden dat ik startte met de preopening van deze parel aan de Noordzee; fantastisch dat ik in dienst van mijn huidige werkgever het hotel nu opnieuw onder mijn hoede krijg’.

Meer overnames

Volgens Kluit past de overname goed bij de groeiambities van Apollo. ‘Met Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach kunnen we onze relaties een bijzondere bestemming bieden voor meerdaagse bijeenkomsten, teambuildingsessies en internationale evenementen’. De komende tijd liggen meer overnames in het verschiet, aldus de directie van Apollo.