Maaltijden voor astronauten op sterrenniveau

Maaltijden voor astronauten op sterrenniveau

Ook medewerkers van een internationaal ruimtestation zullen moeten eten. Topkok Alain Ducasse bereidt daarom voor een ruimtestation maaltijden op sterrenniveau.

De bemanning van het ruimtestation ISS kan vanaf volgend jaar genieten van speciale ruimtemaaltijden, zo meldt het Algemeen Dagblad.  De Amerikaanse NASA heeft Ducasse  gevraagd zijn expertise buitenaards in te zetten voor de bemanning van het ISS dat al ruim dertien jaar in een baan om de aarde zweeft.

De Franse top-kok bedacht 25 recepten die op de ISS-menukaart komen te staan, van kreeftenpaté tot chocoladetaart en van gekonfijte eend tot runderwangetjes. De maaltijden worden bewerkt en verpakt door het Franse bedrijf Hénaff dat al meer dan 100 jaar 'blikvoer' produceert voor zeevaarders. Het bedrijf is gespecialiseerd in sterilisatietechnieken  voor voedsel en in aluminium blikjes die licht van gewicht zijn en extreme temperaturen kunnen doorstaan.