Dutch Hotel Award 2012 voor Palace Hotel Noordwijk

Dutch Hotel Award 2012 voor Palace Hotel Noordwijk

Het team van het Palace Hotel in Noordwijk heeft de jaarlijkse Dutch Hotel Award (DHA) gewonnen. Dat is dinsdagmiddag 5 juni bekendgemaakt tijdens de presentatie van het HOSTA benchmarkrapport van Horwath.

Volgens de jury was het vooral de uitstraling en enthousiasme van het team dat de doorslag gaf en Palace Hotel de andere finalisten, The Toren in Amsterdam en Kasteel Engelenburg in Brummen, deed verslaan.

‘Wij vonden was dat het team van Palace Hotel Noordwijk enorm veel plezier en passie, liefde voor het vak, gedrevenheid en kennis van zaken uitstraalde’, aldus de jury. ‘Bovendien konden we merken dat ze elkaar onderling alles gunnen en de verschillende afdelingen heel goed samenwerken.’ Dit uitte zich onder meer in een ‘Palace Hotel Noordwijklied’.

Huis ter Duin

Die samenwerking gaat verder dan het eigen bedrijf. Zo werd de jury bij haar bezoek in de finaleronde op een van de suites verrast door commercieel directeur Stephan Stokkermans van het nabijgelegen Huis ter Duin. ‘Hij zat ons op te wachten om een warm pleidooi voor buurman, en toch ook concurrent Palace te houden. Dat is natuurlijk wel heel bijzonder.’

Toegevoegde waarde

Het thema van de Dutch Hotel Awards was dit jaar ‘Toegevoegde waarde’. Bij de winnaar kwam dat volgens de jury vooral naar voren in samenwerking met collega’s in Noordwijk (zoals Huis ter Duin), extra’s voor gasten (bijvoorbeeld een hondenpakket/doggybag voor wie met de hond wil komen) en een succesvolle strategie om gasten te laten upgraden naar extra faciliteiten.

Ook toont het hotel betrokkenheid bij de regio en dorp Noordwijk, door bijvoorbeeld plaatselijke bejaarden uitnodigen voor een lunch, of de lokale afdeling van de KNRM te sponsoren.

Team

Al met al maakte het team van het Noordwijkse hotel de meeste indruk op de jury. Zowel in hun invulling van het thema als de presentaties tijdens de halve finale en ontvangst in het hotel. Het filmpje van de halve finale van Palace Hotel is hier te bekijken.

Het enige onderdeel waar Palace wat punten liet liggen, was volgens de jury de finaleopdracht. Alle finalisten was gevraagd de gast een grote rol te geven om de nominatie te ondersteunen. Volgens de jury had Kasteel Engelenburg dit het best voor elkaar. ‘Bij Palace Noordwijk zaten vooral toeleveranciers die een praatje hielden over wederzijds gunnen en samenwerken. Dat vonden we wat minder sterk.

Het was uiteindelijk dan ook lastig voor de jury om de uiteindelijke winnaar te kiezen, de verschillen waren klein. Toen gaf de teamspirit bij Palace uiteindelijk de doorslag.

Wandplaquette

De Dutch Hotel Award wordt sinds 2004 jaarlijks toegekend aan teams van hotels in Nederland. Gerenommeerde winnaars van voorgaande edities waren onder andere de teams Hotel des Indes in Den Haag, Chateau St. Gerlach in Valkenburg, het Delta Hotel in Vlaardingen en het Ommense Hotel De Zon. Vorig jaar won Townhouse Hotel in Maastricht. Op vrijdag 8 juni wordt het bij de prijs horende wandplaquette door de jury overhandigd aan het team, in het winnende hotel.