Villa de Duinen: Menanteau weg, Van Dreumel komt

Villa de Duinen: Menanteau weg, Van Dreumel komt

Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel wordt de nieuwe chef-kok van Villa de Duinen in Noordwijk. Hij volgt in augustus Jean-Jacques Menanteau op, die het ...

Villa de Duinen-eigenaar Ab van der Wiel is zeer content met de komst van de 45-jarige Willem-Pieter van Dreumel (foto), die twintig jaar op topniveau werkte. De SVH Meesterkok stopte vorig jaar als chef de cuisine bij tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam.

Daarmee kwam na twintig jaar een eind aan een samenwerking met patron-cuisinier Erik van Loo. De laatste vijf jaar bij Parkheuvel en daarvoor bij De Zwethheul in Schipluiden en hotel-restaurant Savelberg in Voorburg.

Van Dreumel koos voor een stap terug, zodat hij meer tijd kon besteden aan zijn gezin. Hij ging aan het werk als executive chef van VNO-NCW opleidingscentrum De Baak in Noordwijk.

‘Samenwerking in goed overleg stopgezet’

Jean-Jacques Menanteau startte in november 2010 samen met zijn vrouw met Villa de Duinen, dat eigendom is van Ab van der Wiel. De Franse Meesterkok had in juni zijn baan bij het Amsterdamse Hotel De l’Europe opgezegd om als zelfstandig ondernemer aan de slag te kunnen.

Na amper twee jaar komt daaraan een eind. Volgens een persverklaring ‘heeft Menanteau in goed overleg met de eigenaar besloten de samenwerking stop te zetten. De Franse SVH Meesterkok zorgde ervoor dat Villa de Duinen in het jaar na de opening een vermelding kreeg in de top 120 van Lekker.’

Michiel Laterveer rechterhand

Van Dreumel wordt in de algemene bedrijfsvoering bijgestaan door Michiel Laterveer, die eveneens van start gaat in augustus. Laterveer was lange tijd actief binnen het Marriott-concern. Na een internationale carrière keerde hij in 2008 terug in Nederland.

Villa de Duinen is een hotel-restaurant met elf kamer en gehuisvest in een monumentaal pand uit 1902.