Cees Helder vlamt voor de laatste keer

Cees Helder vlamt voor de laatste keer

Cees Helder vlamt woensdag 31 mei voor de laatste keer in het Rotterdamse restaurant Parkheuvel. De topchef draagt vandaag het stokje over aan een andere topper: Erik van Loo, die het bedrijf, inclusief de brigade, van hem overneemt.

Helder zal voorlopig stand by blijven om zijn opvolger daar waar nodig van adviezen te voorzien. In het AD geeft hij alvast een advies prijs: ,,Mensen gaan Erik ongetwijfeld met mij vergelijken. Hij moet zichzelf blijven en in zijn eigen kunnen blijven geloven.”

Helder heeft definitief afscheid genomen van het vak. Hij sluit uit dat hij ooit nog eens ergens als chef achter de kachel zal gaan staan en laat weten dat koken op hoog niveau topsport is. Iedere fout kan een ster kosten. ,,De druk is immens, je mag geen moment verslappen.”

Van Loo en Helder zijn vrijdag aanwezig in Brussel om de nieuwe situatie aan Michelin voor te leggen. Van Loo hoopt twee van de drie Michelinsterren te kunnen behouden. ,,Ik hoop dat de media dat straks positief uit zullen leggen.”