Hermitage maakt beste Oosterscheldekreeft

Hermitage maakt beste Oosterscheldekreeft

Roeland Klein van restaurant Hermitage in Ridderkerk maakt de beste amuse met Oosterscheldekreeft. Dit bleek eerder deze week tijdens de landelijke kookwedstrijd met Oosterscheldekreeft en Moët & Chandon. Tweede werd Robert Pham van Hofstede Meerzigt in Zoetermeer gevolgd door Niels Le Roy van De Korenbeurs in Kortgene.

De jury bestond uit Peter Klosse, directeur van de Academie voor Gastronomie, Gert Crum, wijnschrijver en Robert Kranenborg, voormalig sterrenkok van restaurants La Rive/Amstel Hotel en Le Cirque.

De wedstrijd werd dit jaar voor de achtste keer gehouden. Dit keer bij Hostellerie Schuddebeurs in Schuddebeurs. Net als vorig jaar werd deze gastronomische wedstrijd georganiseerd in samenwerking met de Academie voor Gastronomie, de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft en Moët & Chandon champagne. Tien restaurants wisten door te dringen tot de finale.

Finalisten

De finalisten van dit jaar waren de restaurants Hermitage (uit Ridderkerk), Le Marquis (uit Renesse), Die Heere Sewentien (uit Rosmalen), Hofstede Meerzight (uit Zoetermeer), Des Indes (uit Den Haag), Korenbeurs (uit Kortgene), Nevy (uit Amsterdam), De Restaurant "O" (uit Maastricht), 't Pakhoes (uit Maastricht) en De Zeelandbrug (uit Zierikzee).

De winnende amuses:

1. In geurige bouillon gegaarde Oosterscheldekreeft, krokant van knolselderij en een warme crème van dragon

2. Ravioli van Oosterscheldekreeft, doperwten en pecorino, krokantje van pancetta, rucolacress en een likje Hollandaise

3. Tartaar van Oosterscheldekreeft in gelei van zwarte thee met rode biet en iets soja