Kooktoppers bij Wynand Vogel Bokaal

Kooktoppers bij Wynand Vogel Bokaal

De line-up voor de prestigieuze kookwedstrijd om de Wynand Vogel Bokaal is bekend. Op de lijst staan deelnemers van absolute topzaken. De helft van de tien deelnemende bedrijven bestaat uit koks die werkzaam zijn bij een sterrestaurant.

Zowel De Librije als Oud Sluis schuiven een talentvolle kok naar voren. Voor Oud Sluis staat Syrco Bakker aan het vertrek. Jonnie Boer heeft namens De Librije zijn nieuwe rechterhand Maik Kuipers ingeschreven.

Naast Bakker en Kuipers nemen verder de geroutineerde chef-kok Michel van der Kroft van ’t Nonnetje (Harderwijk), Ewout Eleveld van De Leest (Vaassen) en Jeroen Bavelaar van De Bokkedoorns (Overveen) deel. ’t Nonnetje heeft één Michelinster. De Leest en De Bokkedoorns elk twee.

De andere deelnemers zijn Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuidwolde, Marco Poldervaart van De Gastronoom in Harderwijk, Geert-Jan Vaartjes van Landgoed Lauswolt, Marcel de Leeuw van De Kersentuin in Amsterdam en Wim Klerks van Les Jumeaux in Bennebroek.

De wedstrijd om de Wynand Vogel Bokaal wordt gehouden tijdens de EvenTT-Culinair 2009 in Assen. Deze regionale vakbeurs vindt plaats van 8 tot en met 10 februari 2010. De winnaar van de kookwedstrijd krijgt een cheque van 10.000 euro. Vorig jaar bij de eerste editie won Toine Smulders van Villa Copera in Tolkamer.