Appèl lanceert kruidentuintje CressToday

Appèl lanceert kruidentuintje CressToday

Een eigen kruidentuin in je bedrijfsrestaurant. Appèl kan dat sinds kort leveren. De cateraar lanceert CressToday.

Appèl heeft de ambitie om bezoekers in haar bedrijfsrestaurants gezonde en kwalitatief goede voeding aan te bieden. Bewustwording rondom voedsel en de oorsprong hiervan is volgens Appèl erg belangrijk en vooral ook interessant. In het kader van 'versterken door samenwerken' biedt Appèl Toon Roozen de kans om zijn innovatie te lanceren binnen bedrijven. Appèl heeft de eerste generatie CressToday's die uit productie komt, geadopteerd.

CressToday is een kweekinstallatie voor thuis of op het werk. Het minikasje is het resultaat van de stage van Toon Roozen bij tuinbouwbedrijf Koppert Cress. Het is een kweekinstallatie voor thuis of op het werk.

Toon is van mening dat er veel te winnen valt op het gebied van kweken op kleine schaal. De CressToday vraagt weinig tijd en aandacht van de gebruiker, biedt de ideale groei omstandigheden en neemt tegelijkertijd weinig ruimte in beslag. Met dit mini kasje gemaakt is voor cressen, kan de gebruiker dagelijks oogsten.

Daarnaast is de CressToday een showcase voor op het werk waar het bijdraagt aan de bewustwording rondom voedsel en de oorsprong hiervan. Het kasje is energiezuinig en efficiënt door het gebruik van twee kleuren LED verlichting, meldt de cateraar. 'Zo kan de kweekinstallatie helpen om anderen te overtuigen van een transparante, verse en gezonde aanpak.'