Flitsactie crowdfunding voor nieuwe Wagamama in Amsterdam

Flitsactie crowdfunding voor nieuwe Wagamama in Amsterdam

Wagamama heeft in slechts 2,5 uur via crowdfunding € 177.500 euro opgehaald voor het openen van een nieuwe zaak in Amsterdam. De Aziatische keten werkte met het platform Collin Crowdfunding.

In totaal haalde ondernemer en franchisenemer Arjen Schrama € 225.000 op bij het publiek. Zijn eigen netwerk investeerde afgelopen woensdag en donderdag al € 47.500 in de nieuwe Wagamama, die haar deuren in de IJhal in Amsterdam opent op 1 juni 2015.

Naar verwachting passeren jaarlijks zo'n 40 miljoen reizigers straks de nieuwe vestiging in de IJhal, op weg naar trein, bus, veerboten, taxi's, de Noord-Zuid lijn of de kiss & ride. Het 312m2 grote restaurant beschikt over 120 zitplaatsen en heeft een groot terras met 60 zitplaatsen. Het restaurant is aan de voor- en achterzijde volledig transparant en biedt een schitterend uitzicht over het IJ en het Eye Film Museum aan de overkant.

De totale investering voor het nieuwe Wagamama restaurant bedraagt € 450.000,-. De helft van deze investering komt uit de eigen middelen van de onderneming. De andere helft werd door particuliere investeerders geleend aan Wagamama, in de vorm van een lineaire lening van 48 maanden met een vaste rente van 6,5%.

In de zogenaamde 'inner crowd' periode investeerde het netwerk van Arjen Schrama al € 47.500 in het bedrijf. Vrijdagmiddag werd de overige € 177.500 daar aan toegevoegd door de investeerders van Collin Crowdfunding. Gemiddeld staken de 67 investeerders € 3358,- in Wagamama.

Schrama haalde de Londense Wagamama formule in 2000 naar Nederland. Na het Leidseplein, Rembrandtplein en Zuidplein (WTC) is de IJhal de vierde locatie in Amsterdam waar Wagamama haar deuren opent. Naast de vestigingen in Amsterdam heeft Wagamama een vestiging in Antwerpen, aan de Keyserlei. Alle restaurants zijn samen goed voor een jaaromzet van € 7,9 miljoen. Wagamama staat daarmee in de Misset Horeca Top 100, de ranglijst met grootste merken en bedrijven in de horeca.