Juliana Valkenburg heropent; Koos van Noort chef-kok

Juliana Valkenburg heropent; Koos van Noort chef-kok

Juliana in Valkenburg gaat weer open als restaurant. Voormalig chef-kok van het Kurhaus in Scheveningen Koos van Noort krijgt de leiding over de keuken van de eetgelegenheid, die in 2006 de deuren sloot en waar veel gerenommeerde koks hun loopbaan begonnen.

Vanaf maandag 9 maart zijn gasten weer welkom, zo laat Fréderique Stevens weten in een persverklaring. Zij is de dochter van Paul Stevens en kleindochter van Fons Stevens. Beiden maakten de eetgelegenheid bekend tot ver buiten de regio.

Koos van Noort

Als chef-kok is de 64-jarige Koos van Noort aangesteld. Hij had tot voor kort de leiding over de keuken van het Kurhaus in Scheveningen en begon zijn carrière bij Juliana. Teruggekeerd naar het zuiden zal hij Restaurant Juliana ondersteunen in haar nieuwe start, naast culinaire adviezen zal Van Noort ook het keukenteam begeleiden om Juliana te eren en vorm te geven, aldus Frederique Stevens in een persverklaring.

Opleidingsinstituut

Het restaurant is geopend van zaterdag tot en met woensdag en wordt op de resterende dagen gebruikt voor het particuliere opleidingsinstituut dat Stevens en haar partner Philip van Uden er onlangs startten.

Cas Spijkers

Veel gerenommeerde chef-koks en gastheren leerden het vak bij Juliana in Valkenburg. Onder hen de overleden Cas Spijkers, Nico Boreas, Margot Reuten, Petro Kools en Hubert Lindelauf.