Eigen zaak voor Gastheer van het Jaar

Eigen zaak voor Gastheer van het Jaar

Danny Gonzalez, voormalig maitre-sommelier van het Wereldmuseum in Rotterdam en Gastheer van het Jaar 2012 volgens GaultMillau, opent een eigen zaak. Gonzalez start op 10 maart in de Maasstad restaurant Fitzgerald.

'Met Fitzgerald wil ik hoogstaande kwaliteit en ongedwongen comfort samen brengen,' aldus Gonzalez. Chef-kok van de nieuwe zaak is Remco Kuijpers, tot voor kort souschef bij het Wereldmuseum en de bedrijfsleider is Richard de Jong (ook afkomstig van het Wereldmuseum). Naast Danny Gonzalez is Marijn Smit overgekomen van Wijnbar Vine als sommelier.

Gonzalez wil met Fitzgerald een brug slaan tussen de toegankelijkheid van een stadsbrasserie en het comfort en de kwaliteit van een gastronomische keuken,' zo schrijft hij in een persverklaring. Met maar liefst 19 klimaatkasten is er in het restaurant plek voor minimaal 1000 flessen wijn.

Menukaart Fitzgerald

De menukaart van Fitzgerald is compact en wisselt maandelijks. Op het eerste menu: Lambada aardbei met geitenkaas en ansjovis Cantábrico, oesters met kombu dashi met bonito en gember of poulet noir met wood shiitake, eendenlever en korstdeeg.

Onder het CitizemM hotel

Fitzgerald vestigt zich in de historische Oude Haven van Rotterdam onder het citizenM hotel, aan het Gelderseplein 49. Fitzgerald heeft een binnentuin en een oppervlakte van vierhonderd vierkante meter, verdeeld in vier zones. Het interieur is ontworpen door d Italiaanse architecte Daniela Germone van Disstudio en combineert vintage klassiekers met op maat gemaakt modern design.

Eyecatcher is de monumentale bar middenin de ruimte. Hier kunnen kleine, culinaire hapjes worden geserveerd, maar kan ook van de à la carte kaart worden besteld. Fitzgerald heeft twee eetzalen en een private dining gedeelte dat kan worden afgesloten.