Lamb Weston-vestiging in Breda

Lamb Weston-vestiging in Breda

Frietproducent Lamb Weston huisvest haar commerciële afdeling in Breda. Dit nieuwe kantoor is de vaste standplaats voor 35 mensen. Het hoofdkantoor van Lamb Weston blijft in Kruiningen.

Lamb Weston/Meijer, een joint venture van het Amerikaanse Lamb Weston ConAgra Foods en het Nederlandse Meijer Frozen Foods, brengt zijn commerciële afdeling onder in Breda. Op vrijdag 6 februari opende de Bredase wethouder Bergkamp (Economische Zaken) de nieuwe vestiging van het bedrijf aan de Claudius Prinsenlaan.

Lamb Weston heeft in Nederland drie productielocaties: in Kruiningen, Oosterbierum en Bergen op Zoom. CEO Bas Alblas: 'Helaas bleek het de afgelopen jaren lastig om hoger opgeleid commercieel personeel naar Kruiningen te krijgen. Een logische plek bleek Breda: de toegankelijkheid in deze regio naar een bredere talentenpool is heel gunstig en het heeft een uitstekende ligging; vlakbij belangrijke uitvalswegen en de rechtstreekse spoorverbinding met Schiphol met het oog op onze buitenlandse collega's en bezoekers.' Alblas benadrukt dat het hoofdkantoor in Kruiningen blijft. 'De diverse locaties versterken elkaar. Onze fabrieken bevinden zich bewust dicht bij de telers, zodat we de aardappelen snel - binnen twee uur - kunnen verwerken tot eindproduct.'