Half miljoen voorjaarsvakanties in eigen land

Half miljoen voorjaarsvakanties in eigen land

De voorjaarsvakantie blijft onverminderd populair. Dit jaar gaan zo'n 1,1 miljoen Nederlanders eropuit, ongeveer evenveel als vorig jaar, verwacht NBTC Holland Marketing.

Ongeveer 500.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht, veelal in een bungalow. Meer dan de helft van de binnenlandse vakantiegangers in eigen land kiest voor een bungalow of vakantiehuisje. Vooral bungalowparken doen het erg goed, aldus NBTC.

Volgens de toerismeorganisatie is daarnaast de run op lastminuteaanbiedingen opvallend groter dan vorig jaar. Zo'n 600.000 Nederlanders vertrekken in de voorjaarsvakantie naar het buitenland voor de wintersport of een gewone vakantie. Oostenrijk, Duitsland en België zijn daarbij het meest populair. De wintersporters gaan het liefst naar Oostenrijk. Op de tweede plaats staat Frankrijk, gevolgd door Duitsland.

De voorjaarsvakantie is voor de regio Zuid van 14 tot en met 22 februari en voor de regio's Noord en Midden van 21 februari tot en met 1 maart. Nu carnaval dit jaar in de week van regio Zuid valt, is het de verwachting dat de voorjaarsvakantie over twee weken wordt verspreid. Vorig jaar viel carnaval buiten de officiële adviesweken en toen werd de voorjaarsvakantie uitgesmeerd over drie weken.

Bron: ANP