Easyhotel organiseert bakfietsrally voor goed doel

Easyhotel organiseert bakfietsrally voor goed doel

De Haagse vestiging van easyHotel organiseert zondag 22 maart de eerste easyHotel Bakfietsrally. De opbrengst van de fietsrit van 10 kilometer komt ten goede aan de Dopper Foundation, van het gelijknamige merk dat kraanwaterflesjes op de markt brengt.

Met de bakfietsrally steunt easyHotel de Dopper Foundation. Deze stichting zet zich onder andere in voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. De Bakfietsrally start bij easyHotel Den Haag waarna de deelnemers een fietstocht van ongeveer 10 kilometer maken met een pitstop bij de Scheveningse pier, die sinds vorig jaar eigendom is van onder meer Danzep, de master franchisehouder easyHotel Benelux.

Duurzaamheid

Lucas Drewes, operationeel directeur van Danzep: 'de Dopper Foundation past qua filosofie heel goed bij die van easyHotel, omdat ook wij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en toegang tot veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen voor iedereen ter wereld heel erg belangrijk vinden. We nodigen alle Haagse bakfietsbezitters dan ook van harte uit om deel te nemen en zo op een ludieke manier een steentje bij te dragen aan dit maatschappelijke doel.'

De Dopper Foundation is een initiatief van het team achter Dopper, het bekende flesje voor kraanwater, en is in 2013 opgericht. Met de Dopper Foundation worden drinkwaterprojecten in ontwikkelingsland Nepal gefinancierd. Daarnaast wil de stichting mensen wereldwijd bewust maken van de impact van plastic afval op het milieu.

Deelname per bakfiets, ongeacht de hoeveelheid kinderen in de bakfiets, bedraagt €10 en komt volledig ten goede aan de Dopper Foundation.