Eigen sambal voor sterchef HanTing Cuisine

Eigen sambal voor sterchef HanTing Cuisine

De Chinese sterchef Han Ji, chef-kok van het Haagse HanTing Cuisine, lanceert een eigen sambal: Sambal Terasi by Han. 'Pittig eten is de nieuwe drug.'

Sambal Terasi by Han is gemaakt op basis van de beste rode-chilipepers en garnalen en is een smaakmaker voor onder meer pittige salades en soepen. De sambal is vooralsnog alleen verkrijgbaar via de fine-dining restaurants van de Han Group: Red Chilli, HanTing Cuisine en de shared-dining restaurants UMAMI by Han.

Nieuwe drug

'In onze samenleving is er steeds meer sprake van stress en gestreste mensen hebben een grotere behoefte aan scherp gekruid eten,' zegt Han Ji. 'Pittig eten kan zorgen voor de aanmaak van endorfine, omdat het lichaam reageert op het 'pijn'-signaal dat sambal veroorzaakt. We worden daarom steeds verslaafder aan pittig eten; ik noem dit wel eens de nieuwe drug.’

‘Sambal bij?’

‘In Nederland wordt, als het over Chinese restaurants gaat, vaak de grap ‘sambal bij?’ gemaakt,’ zegt chef Han Ji. ‘Dit bracht me op het idee om een eigen sambal op de markt te brengen en hiermee speciale gerechten te ontwikkelen voor ons restaurant Red Chilli. Het resultaat is een kwalitatief hoogstaande ‘sambal terasi’.’

Han Ji

Michelin-chef en serial entrepreneur Han Ji is opgegroeid in China en heeft zijn studies afgerond in Nederland. De HanGroup bestaat uit onder meer Michelin-restaurant HanTing Cuisine in Den Haag, Chinees-Vietnamees restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp en de shared-dining restaurants UMAMI by Han. De Chiinese Voedingsleer is zijn inspiratiebron.