Leonardo Hotels zet voet aan de grond in Amsterdam

Leonardo Hotels zet voet aan de grond in Amsterdam

Leonardo Hotels neemt Best Western Leidseplein in Amsterdam over en bouwt het om tot Leonardo Amsterdam City. Het is het eerste hotel van de groep in Nederland, waarschijnlijk volgen er meer.

Met de overname van Best Western Amsterdam Leidseplein en de rebranding tot Leonardo Hotel Amsterdam City, zet de Europese tak van Fattal Hotels Group de eerste stap in Amsterdam.

Al in 2012, toen voormalig Mövenpick gm Ron Bar-El naar de groep overstapte, werd al gesproken over Amsterdamse hotels. Nu is het 102 kamers tellende driesterrenhotel aan het Leidseplein overgenomen, en komt die wens eindelijk tot wasdom.

Nederlandse expansie

'Amsterdam stond al lang op onze priororiteitenlijst van bestemmingen waar we ons portfolio wilden uitbreiden', zegt Daniel Roger, managing director Europa bij Leonardo Hotels, in Allgemeine Hotel- und Gastronomie Zeitung. 'Dit is pas een eerste stap in onze Nederlandse expansie.'

Het hotel, dat sinds 2012 onderdeel uitmaakte van Best Western, verandert eind deze maand van naam, en zal een grondige renovatie ondergaan om aan te sluiten bij de look and feel van Leonardo Hotels.

De hotelgroep is de Europese tak van Fattal Hotels Group, een van oorsprong Israëlisch bedrijjf. Sinds 2007 is Leonardo actief op de Europese markt, en heeft intussen ruim 60 hotels in 30 bestemmingen. Naast hoofdmerk Leonardo Hotels hanteert de groep drie submerken: Leonardo Royal, Leonardo Boutique en Leonardo Inn.