Nieuwe bistro op Bilderberg Landgoed Lauswolt

Nieuwe bistro op Bilderberg Landgoed Lauswolt

Bistro Nijeholt, dat is naam van de nieuwe bistro van Bilderberg Landgoed Lauswolt. Het concept is laagdrempelig en informeel van opzet en mikt nadrukkelijk naast de hotelgasten ook op de lokale markt. De naam verwijst naar de grondlegger van het landgoed, dat dateert uit 1867.

Gasten van de nieuwe Bistro Nijeholt kunnen dezelfde lokale streekproducten en dezelfde kwaliteit verwachten als in restaurant De Heeren van Harinxma, alleen zijn de prijs en de bereidingen anders. 'Laagdrempelig, snel, goed en lekker, dat is het karakter van Bistro Nijeholt en hiermee spelen we ook in op de behoefte van de lokale markt, die niet zo snel ons sterrenrestaurant bezoekt. Maar ook voor onze hotelgasten die enkele dagen blijven, is Bistro Nijeholt een mooie toevoeging',  aldus Directeur Marc van Gulick van Bilderberg Landgoed Lauswolt. Arjan Bisschop, chef van de Heeren van Harinxma,  wordt ook verantwoordelijk voor de keuken van de bistro.

Naam

De naam is bedacht door een hotelgast en verwijst naar Augustinus Lycklama à Nijeholt die in 1867 het huis Lauswolt heeft laten ontwerpen en bouwen. Bistro Nijeholt is gevestigd naast de keuken, die is verbouwd om beter zichtbaar te zijn voor de gasten. Zij lopen nu door de keuken naar de bistro.

Kaart

De kaart van Bistro Nijeholt biedt eerlijke en lokale gerechten. Van Gulick: 'We koken hier op het landgoed al jaren met ingrediënten uit onze prachtige veelzijdige regio. De eerste twee weken van de bistro waren een groot succes, we hebben veel gasten uit de omgeving ontvangen en de reacties waren overweldigend.'