Tweede zaak voor sterchef Adrian Zarzo Habraken

Tweede zaak voor sterchef Adrian Zarzo Habraken

Adrian Zarzo Habraken opent in Eindhoven vlak bij zijn restaurant Zarzo - door Michelin met één ster bekroond - een tweede zaak. Het restaurant krijgt de naam Valenzia by Zarzo en serveert 'gastrotapas'.

Valenzia by Zarzo - verwijzend naar de Spaanse herkomst van de ondernemer - opent in juni en krijgt ongeveer vijftig couverts.

Tegen het Eindhovens Dagblad zegt Zarzo Habraken: ‘Beide restaurants moeten elkaar gaan aanvullen. En we kunnen spullen op twee plekken gebruiken.  Zo vernieuwen we een deel van ons servies bij Zarzo wel één keer per jaar. Kunnen we dat ook hier gebruiken. Hier serveren we straks, zoals wij het noemen, gastrotapas. Kleine gerechten, in 'mediterasian'-stijl met invloeden uit Spanje en Azië. Mini-hamburgertjes, oesters, dat soort dingen. Dit restaurant met zo'n vijftig zitplaatsen doe ik samen met Sunny Devens, mijn compagnon in deze zaak. Haar heb ik leren kennen in mijn tijd bij De Librije. Zonder haar had ik deze stap nooit gezet.’ Zarzo Habraken werkte daarvoor nog bij De Hoefslag in Bosch en Duin, bij Juliana in Valkenburg en bij Parkheuvel in Rotterdam.

Het nieuwe restaurant komt aan het begin van het Stratumseind, vlakbij Zarzo, dat aan de Bleekweg zit. Adrian Zarzo Habraken kreeg in december vorig jaar een ster van Michelin voor zijn restaurant Zarzo.