Van der Valk bouwt hotel bij vliegveld Lelystad

Van der Valk bouwt hotel bij vliegveld Lelystad

Er komt een Van der Valk hotel in de buurt van Lelystad Airport. Woensdag werd hier door de directie van het hotel en het gemeentebestuur van Lelystad een overeenkomst voor getekend.

Van der Valk speelt met de nieuwe vestiging in op de toekomst. In april 2018 start Lelystad Airport met de eerste passagiersvluchten vanaf een vernieuwde luchthaven. Rijk, provincie en gemeenten laten dat gepaard gaan met aanvullende verbeteringen in de bereikbaarheid van de luchthaven. De A6 wordt verbreed, er komt een nieuwe afslag naar het vliegveld en een rechtstreekse verbinding tussen NS-station en Lelystad Airport. Met de zichtlocatie langs de snelweg en dichtbij de toekomstige passagiersluchthaven Lelystad Airport, denkt Van der Valk optimaal te kunnen profiteren van de aanzwellende verkeersstromen.

Hotel Lelystad

Hoe het hotel er precies uit gaat zien en wanneer het de deuren wil openen, is nog niet bekend. Een aantal punten staat al wel vast. Zo krijgt het hotel 120 tot 160 kamers in verschillende klassen (comfort, superior en suite). Het restaurant krijgt functies voor ontbijt, lunch en diner, er komt een businesscenter en op de hoogste verdieping komt een Sky-bar met kilometers uitzicht over het Flevolandschap, Lelystad Airport en IJssel- en Markermeer.

Ideale uitvalsbasis

Danielle van den Nieuwenhuijzen, kleindochter van Gerrit van der Valk en haar partner Naud Hunink, samen de toekomstige verantwoordelijken van Van der Valk Hotel Lelystad: 'Dit nieuwe hotel wordt dé ideale uitvalsbasis voor zowel zakelijke als leisure bezoeken aan de Flevopolder en Lelystad met als trekkers het nabije Lelystad Airport, het voor grotere aantallen bezoekers te ontsluiten natuurgebied Oostvaardersplassen, het aangrenzende Natuurpark Lelystad, museale attracties als Aviodrome, Nieuw Land Erfgoedcentrum en Bataviawerf en het uitbreidende fashion outletcenter BataviaStad.'