De Groene Lantaarn (**) ontvangt Klasbak Trofee

De Groene Lantaarn (**) ontvangt Klasbak Trofee

Horeca-echtpaar Jarno Eggen en Cindy Borger van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde hebben deze week bij de Sligro in Zwolle de Klasbak Trofee gewonnen.

Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Prijs

SVH Meesterkok Jarno Eggen en zijn vrouw Cindy Borger hebben deze prijs gewonnen omdat zij met hun enthousiasme en betrokkenheid een voorbeeld zijn voor de horecabranche. 'De wens van de gast staat bij alles wat ze doen centraal. Ook hebben ze veel aandacht voor hun medewerkers, waarvan er velen al jaren voor hen werken.'

Sociale werkgever

'Het is echt een blijk van waardering voor wat we beogen en daadwerkelijk ook hebben gedaan met het hele team van De Groene Lantaarn', aldus de eigenaren. 'Als horecaondernemer moet je zorgen dat je een sociale werkgever bent met goede ondersteuning en waardering voor de medewerkers. Dat betaalt zich dubbel en dwars terug in prestatie en sfeer.'

'Hun inzet voor het onderwijs, de ontwikkeling van leermiddelen en hun betrokkenheid bij het onderzoek naar een nieuwe meestertitel in de horeca onderstrepen hun tomeloze betrokkenheid bij de ontwikkelingen in de branche', vertelt Ton Lenting, voorzitter van Tour Culinair.

Klasbak 2016

Het walking dinner bij de Sligro in Zwolle vond plaats tijdens de Tour Culinair, die dit jaar voor de 35ste keer werd verreden. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbaktrofee bestaat uit twee prijzen: een cheque van SVH ter waarde van €1.000 en een Klasbakarrangement van de Tour Culinair ter waarde van €1.000. De prijzen werden overhandigd door Ricardo Eshuis, directeur SVH, en Lenting.

Restaurant De Groene Lantaarn kreeg in december een tweede ster in de gids Michelin 2016.