Proeverij en presentatie D'Achouffe-brouwer in Amsterdam

Proeverij en presentatie D'Achouffe-brouwer in Amsterdam

Chris Bauweraerts, mede-oprichter van het Belgische Brasserie D'Achouffe -bekend van La Chouffe- houdt zondag 30 oktober een presentatie met proeverij bij Cause Beer Loves Food in Amsterdam. Deze wordt afgesloten met een 'parade' met alle deelnemers richting Proeflokaal Arendsnest, met een unieke Chouffe Houblon.

Ondernemer en bieroloog Peter van der Arend -eigenaar van zowel Cause Beer Loves Food en Arendsnest- haalt brouwer Chris Bauweraerts voor de tweede maal naar Amsterdam. 'La Chouffe is het enige buitenlandse bier dat ooit een keer op tap verkrijgbaar was bij Arendsnest', vertelt Van der Arend.

Niet ingewikkeld doen over bier

Bauweraerts startte eind jaren '70 in Achouffe een eigen brouwerij in de Ardennen met zijn zwager. Begin jaren '80 kwam het eerste bier van hun hand, het inmiddels populaire La Chouffe. Over zijn presentatie in Cause Beer Loves Food: er wordt niet ingewikkeld gedaan over proeven van bier. Desondanks leren de aanwezigen, op een aangename wijze iets over de biergeschiedenis en de moderne visie van de brouwerijen die de geproefde bieren produceren.

Speciale bieren-proeverij

Peter van der Arend: 'Daarnaast zal er een speciaal bier geproefd worden. Eentje waarbij in de wort wijnmost is toegevoegd. Dit bier is alleen te koop in het winkeltje in Achouffe.' De presentatie duurt in totaal zo'n twee uur. Daarna - omdat Cause Beer Loves Food wordt geprepareerd voor het Bierdiner- gaat het hele gezelschap in parade richting Arendsnest, waar met een proeverij van Chouffe Hablon - een IPA-achtig bier- geproost wordt.

Voor de presentatie van Bauwaerts zijn nog kaarten verkrijgbaar via info@causebeerlovesfood.nl. De kosten bedragen €30, en de opbrengst gaat naar stichting KiKa.