VCHO onthult nieuwe naam tijdens eerste Asian Fast Food Event

VCHO onthult nieuwe naam tijdens eerste Asian Fast Food Event
Rational demontreert de mogelijkheden van de nieuwe combisteamer.(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant Woerden / Qbtec / bijeenkomst van Chinese cafetariahouders / voorzitter van branchevereniging VCHO, mevrouw Li Ping Lin

Het eerste Asian Fast Food Event deze week bij Qbetec was een succes. Dat zegt de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO), dat van de gelegenheid gebruikmaakte om een nieuwe naam en een nieuw logo te presenteren.

Zo'n zeventig Chinese fastfoodondernemers kwamen af op het kennisevent op het hoofdkantoor van Qbtec in Woerden, producent van professionele kook- en frituurinstallaties. Zij kregen presentaties voorgeschoteld van fastfood trendwatcher Ubel Zuiderveld en Rene Savelberg, oud-directeur van McDonalds Nederland. Rational, mede-organisator van het event, was aanwezig om een demonstratie te geven van een combisteamer die volgens de fabrikant uitermate geschikt is voor de cafetariabranche.

Nieuwe naam VCHO

Anthony van der Klis, communicatie manager van VCHO, onthulde de nieuwe naam en het nieuwe logo van de branchevereniging. 'Omdat de sector steeds meer verbreedt, hebben we de naam veranderd in de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers.' Volgens Van der Klis zijn het niet meer alleen de Chinese restaurants die lid zijn van de vereniging. Er komen steeds meer sushi- en fusionrestaurants bij, maar ook Japanse en Thaise restaurants. Daarnaast wil de VCHO zich richten op fastfoodbedrijven die worden gerund door ondernemers met diverse Aziatische achtergronden.

nieuw logo vcho
Anthony van der Klis onthult het nieuwe logo tijdens het eerste Asian Fast Food Event.

Met het logo wil VCHO uitdragen dat de vereniging met haar leden de sector wil omarmen. zo legt Van der Klis uit. 'Met z'n allen zorgen we ervoor dat we een sterke brancheorganisatie worden en dat we onze stem laten horen in het land en zeker ook in politiek Den Haag als het gaat om belangenbehartiging.'

Het was voor het eerst sinds tien jaar dat er een evenement werd georganiseerd voor Chinese cafetariaondernemers. Ondertussen is het percentage Chinese cafetaria's in Nederland verdubbeld, van 16 naar 32 procent, zo laat de VCHO weten.