Sterrenkok Nico Boreas kookt bij restaurant Cabillaud

Sterrenkok Nico Boreas kookt bij restaurant Cabillaud
Nico en Sonja Boreas

Sterrenkok Nico Boreas, voormalig patron cuisinier van Restaurant Boreas in Heeze (twee Michelinsterren) kookt op 31 maart als gastkok bij restaurant Cabillaud in theater Maaspoort in Venlo.

Nico Boreas serveert er een zevengangendiner, waarvoor enkele plaatsen beschikbaar zijn, zo meldt Cabillaud op haar Facebooksite. Iver Wiertz van Cabillaud laat aan Misset Horeca weten dat Nico Boreas een vriend is van hun chef Eric Arts. 'Ons keukenteam is jong en enthousiast en voor hen is het een grote stimulans om met Nico Boreas te kunnen koken. Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend leuk,' lacht Wiertz. 'De reserveringen lopen storm'.

Wiertz denkt dat Cabillaud vaker met grote chefs gaat koken. 'Die kans zit er wel in. Vermoedelijk zo'n vier keer per jaar.'

Sluiting Boreas

Nico en Sonja Boreas stopten in de zomer van 2016 met tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze. Jan Sobecki, chef-kok van tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal – dat in augustus dat jaar de deuren sloot – begon er zijn eigen restaurant genaamd Tribeca in. In augustus 2016 opende Sobecki de deuren van restaurant Tribeca en op maandag 12 december werd de inzet van dit team al bekroond met maar liefst twee Michelinsterren.

Foto: Diederik van der Laan
Jan Sobecki Foto: Diederik van der Laan

Sonja en Nico Boreas

Het echtpaar Boreas zei na de aankondiging van de sluiting van hun restaurant tegen Misset Horeca: ‘We zijn vijftien jaar bezig en je mag zeggen dat we dit als een nieuwe uitdaging zien. We gaan het zeker niet rustiger aan doen. Maar of we een eigen zaak gaan beginnen, of elders gaan werken weten we nog niet.'

Reserveren voor het zevengangendiner in restaurant Cabillaud gaan per mail: cabillaud@maaspoort.nl.