QO Amsterdam: 288 kamers en Luc Kusters maakt kaart restaurant en bar

QO Amsterdam: 288 kamers en Luc Kusters maakt kaart restaurant en bar
Luc Kusters

Het nieuwe QO hotel van de InterContinental Hotels Group in het Amstelkwartier in Amsterdam krijgt 288 kamers. Luc Kusters, ster-chef en mede-eigenaar van Restaurant Bolenius maakt de kaart van het restaurant Persijn en van rooftopbar Juniper & Kin. Kusters gaat er de principes van Dutch Cuisine hanteren.

De dagelijkse leiding van de keuken van Restaurant Persijn op de benedenverdieping van het QO hotel en van de rooftopbar Juniper & Kin is in handen van Alexander Brouwer. Chef Alexander Brouwer neemt - in de functie van executive chef - de dagelijkse leiding van het restaurant en bar op zich. Pieter Ham is als gm restaurants & bars eindverantwoordelijk. De general manager van het hotel is Inge van Weert.

Brouwer gaat nauw samenwerken met Luc Kusters, die wordt omschreven als de culinaire kracht. Kusters gaat niet zelf koken in het restaurant; Brouwer is de executive chef. Alexander Brouwer werkte hiervoor onder meer als head chef bij Sass café in Dubai, hij was sous-chef onder Schilo van Coevorden in het Conservatorium Hotel en senior sous-chef van het Amstel Hotel.

QO opent dit najaar -  een exacte datum is nog niet bekend - aan de Amstelvlietstraat in Amsterdam. Tussen de metrostations OverAmstel en Spaklerweg. Naast het restaurant Persijn krijgt het hotel een rooftopbar met eigen kas onder de naam Juniper & Kin.

In de rooftopbar serveert QO kleinere raw-food gerechten van ingrediënten uit eigen kas en van lokale ondernemers. Ook volgens de principes van Dutch Cuisine. In de kas worden kruiden, groente, vruchten en ook vis gehouden. Voor het kweken van vis werkt het hotel samen met de Landbouwuniversiteit van Wageningen en maken ze samen gebruik van de nieuwste technieken.

Meer details over de kaart van Persijn en de samenwerking met Luc Kusters worden later deze week bekendgemaakt. Pieter Ham wordt de general manager van het restaurant en de bar.

Duurzaam QO hotelDe gevel van het QO Hotel in Amsterdam

Opvallend aan het hotel is de duurzaamheid: er komt een kas op het dak, de gevel kan bewegen en zo de ramen van de kamers afsluiten/ontsluiten als de gast zijn kamer verlaat en de constructie is energiebesparend.

Leestip:
Meer over de duurzaamheid van dit QO Hotel

De InterContinntal Hotels Group noemt het nieuwe QO hotel zelf een ‘Luxueus lifestyle’ hotel. Onder de 288 kamers bevinden zich een aantal suites, daarnaast heeft het hotel wellness, en multifunctionele ruimtes voor bijeenkomsten en evenementen. Het hotel telt 22 verdiepingen met ramen van vloer tot plafond. Op de 21ste verdieping komt een rooftopbar; in bar en restaurant koken de chefs volgens de methode van Dutch Cuisine (80 procent groente, 20 procent vis/vlees en veel lokale en regionale producten).

General manager Inge van Weert: ‘Een compromis tussen luxe en duurzaamheid zou niet nodig moeten zijn. Sterker nog, wij willen laten zien dat deze goed hand in hand kunnen gaan. Daarom zijn we tot het uiterste gegaan om ervoor te zorgen dat elk element van het QO niet alleen duurzaam goed doordacht is, maar ook bijdraagt aan het plezier, de sfeer en de energie die we de gasten in ons hotel willen laten beleven’.

Het hotel is ontworpen door Mulderblauw Architecten, in samenwerking met Paul de Ruiter Architects en advies- en ingenieursbureau Arup. De hotelkamers zijn ontworpen door de Conran Design Group uit Londen. Tank is verantwoordelijk voor het interieur van het restaurant, de bar en de publieke ruimtes.

Lees meer over Duurzaamheid op MissetHoreca.nl