Sebastiaan Veenhuizen wint 'Het Glazen Kalf' op Folie Culinaire

Sebastiaan Veenhuizen wint 'Het Glazen Kalf' op Folie Culinaire

De kookwedstrijd Het Glazen Kalf is dit jaar gewonnen door Sebastiaan Veenhuizen, chef-kok van het nieuwe Holland Casino in Amsterdam-West.

De wedstrijd, die jaarlijks door de VanDrie Group wordt georganiseerd, vond 11 oktober 2017 plaats tijdens het  vakevenement voor de gastronomie Folie Culinaire in MECC Maastricht. Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud. In de mystery box zaten kalfsstaartstuk, kalfslever en kalfszwezerik. Daarnaast konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.

Winnaar

Veenhuizen werd door de vierkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving uit handen van chef-kok Huub Oudshoorn de bokaal Het Glazen Kalf. De kok wist de jury te overtuigen door het hoofdgerecht op sterrenniveau te presenteren, aldus de jury.

Tweede plek

Op een gedeelde tweede plek eindigden Rick Kleijwegt, kok bij Smaak & Meer in Maassluis, Vincent Mullenders, kok bij restaurant Infini in Wahlwiller en Mike Leusenkamp, kok bij restaurant bistro Het Koetshuis in Enschede. Zij ontvingen het boek Kalf.

Jury

De jury bestond uit voorzitter chef-kok Felix Alen de Grand van Hof te Rhode in Diest België, Norbert Koreman van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders van Chateau Neercanne en Huub Oudshoorn, chef-kok namens de VanDrie Group.

Folie Culinaire

De vijfde editie van Folie Culinaire en de 63e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB vonden tegelijkertijd plaats van 9 t/m 11 oktober 2017 in MECC Maastricht.