Louvre Hotels Group neemt Hôtels & Préférence over

Louvre Hotels Group neemt Hôtels & Préférence over

Louvre Hotels Group neemt een aanzienlijke meerderheid in de aandelen van hotelketen Hôtels & Préférence, een keten met 140 hotels in voonamelijk Frankrijk.

Met de overname van de Hôtels & Préférence-keten onderstreept Louvre Hotels Group haar strategie om het aanbod en de ontwikkeling in zowel Frankrijk als daarbuiten te versterken. Hôtels & Préférence werd opgericht in 2000 en heeft een snelle groei doorgemaakt. Momenteel beschikt de keten over 140 hotels, waarvan 122 in Frankrijk. De overige hotels bevinden zich in Europa, China, Canada en Colombia. 80% Van de hotels betreft een vier- of vijfsterren hotel. De keten omvat een totaal van 9165 kamers.

'Hôtels & Préférence geeft een boost aan ons portfolio met zowel ‘palace’, luxe en resort als business, boetiek en vele ‘demeures de charme’ (ofwel ‘hotels met karakter’) hotels', aldus Pierre-Frédéric Roulot, CEO van Groupe du Louvre en Jin Jiang International, Europe.

'Dit is een prachtige stap in het verbeteren van onze marktpositie en marktstrategie. We delen dezelfde veeleisende normen en waarden voor gastvrijheid en omarmen de vele samenwerkingsvoordelen om de groei zowel in Frankrijk als internationaal voort te kunnen zetten.'

Geen rebranding

Om de waardepropositie te behouden zal Hôtels & Préférence een onafhankelijke keten blijven en staat er geen rebranding door Groupe du Louvre op de planning.

'Deze overeenkomst is voor Hôtels & Préfence een prachtige kans om één van ’s werelds grootste spelers in haar segment te worden. Dankzij onze belangrijkste aandeelhouder kunnen we ons merk, onze teams en middelen ontwikkelen om meer uitgebreide en effectieve marketing, communicatie en vooral verkoop gerelateerde diensten te bieden aan onze hotels', verklaart Yannick Gavelle, directeur en mede-oprichter van Hôtels & Préférence.

Over Louvre Hotels Group

Louvre Hotels Group is een belangrijke speler in de wereldwijde hotel sector en beschikt momenteel over 1300 hotels in 52 landen. De groep beschikt over een uitgebreid aanbod van 1 tot 5 sterren. Hieronder vallen de volgende iconische Louvre Hotels Group merken: Première Classe, Kyriad, Campanile, Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip; de drie merken van het Sarovar netwerk in India, evenals 4 Chinese merken: Metropolo, Jin Jian Inn, Bestay en Goldmet Inn. Louvre Hotels Group is een dochteronderneming van Jin Jiang International Holdings Co., Ltd., en is met meer dan 7200 hotels een van de grootste toeristische- en reisconglomeraten in China.

Recent startte Louvre Hotels Group met een ingrijpende vernieuwing van het merk Golden Tulip. Louvre Hotels staat met een omzet van 163,4 miljoen over 2016, met 61 Nederlandse vestigingen, op plek 10 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.