Toine Hermsen start op 1 juni nieuw restaurant bij Maastricht

Toine Hermsen start op 1 juni nieuw restaurant bij Maastricht

Toine Hermsen (63) start op 1 juni 2018 een boerderijrestaurant aan de rand van Maastricht. Het betekent dat restaurant Toine Hermsen Cuisinier op 24 maart - na 27 jaar in de binnenstad van Maastricht - de deuren sluit.

Het nieuwe restaurant met 25 zitplaatsen, krijgt de naam ‘Toine Hermsen Cuisinier, Le Jardin des Copains’.  De ondernemer heeft het pand en de tuinen gevonden waar hij al jaren naar op zoek was. 'De vertrouwde en feestelijke ‘ambiance des copains’ zal de kok hier brengen met een aantal fantastische toevoegingen.'  Het restaurant opent de deuren op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag voor een vijfgangenmenu.

'Koken nog niet loslaten'

'Fysiek wil ik het wat rustiger aan gaan doen, maar ik wil het koken niet helemaal loslaten. Ik ga nog zeker tien jaar door of nog langer, samen met mijn nieuwe partner Shoom Vicento, die de gasten zal ontvangen', zegt Hermsen tegenover Chapeau Magazine.

Kookstijl

'Het wordt een soort huisrestaurant, waar we gasten als ware vrienden ontvangen. Het wordt een exclusieve zaak, maar heel betaalbaar. Mijn kookstijl blijft hetzelfde.'

Koerswijziging

In 2013 voerde Toine Hermsen in zijn gelijknamige restaurant een koerswijziging door. Destijds zei Hermsen daarover: ‘Goedkoper en eenvoudiger, maar zonder daarbij concessies te doen aan de kwaliteit van de ingrediënten.’ De chef meldde dat de tijd van truffels en kaviaar voorbij was. Hij nam vorig jaar eveneens afscheid van de extreem dure wijnen. Hermsen had 13 jaar twee sterren, en maar liefst 32 jaar één ster achter zijn naam staan. Deze verloor hij op maandag 17 december 2014.

Grote leermeester

Toine Hermsen was bij Juliana in Valkenburg de leermeester van onder meer Margo Reuten (DaVinci** Maasbracht), Erik van Loo (Parkheuvel**, Rotterdam) en van Nico Boreas (Boreas** in Heeze). Ook Hans van Wolde (Beluga**, Maastricht) werkte onder leiding van Hermsen.