Taco Mundo opent eerste vestiging in Friesland

Taco Mundo opent eerste vestiging in Friesland

Taco Mundo opende deze week haar eerste vestiging in Friesland. De nieuwe vestiging ligt in het centrum van studentenstad Leeuwarden. Taco Mundo Leeuwarden is de vierde nieuwe vestiging die de Mexicaanse bezorgformule dit jaar opent en de 22e vestiging in Nederland.

Net als veel fastserviceketens, heeft bezorgconcept Taco Mundo het assortiment de laatste jaren verbreed, en dat heeft ze geen windeieren gelegd. Groot geworden met taco’s en burrito’s, maar inmiddels verkoopt de tex-mexketen ook hamburgers.

Eind oktober publiceerde ABNAMRO een nieuw rapport over de maaltijdbezorging in Nederland. Naar verwachting zal de totale omzet van alle maaltijdbezorgers in 2017 stijgen naar 1,3 miljard euro. De bezorgmarkt blijft groeien en Taco Mundo groeit net zo hard mee.

De gunstige economische situatie, de behoefte naar gemak bij consumenten en de online innovatie spelen hierbij een grote rol. 'Wij spelen hier op in door te investeren in de optimalisatie van onze online kanalen. Naast het leveren van kwaliteit is het belangrijk dat we goed vindbaar zijn voor nieuwe klanten', zegt Tom Filippini, directeur en oprichter van de Mexicaanse bezorgketen.

Taco Mundo

Eind 2015 werd de laatste company store overgedaan aan een franchisenemer, waarmee het een 100 procent franchiseketen is geworden.  

Taco Mundo staat met een omzet over 2016 van 9,2 miljoen euro op plek 92 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.