Finalisten F&B Professional of the Year bekendgemaakt

Finalisten F&B Professional of the Year bekendgemaakt

In het InnovationLAB van de Horecava zijn de finalisten van de F&B Professional of the Year bekendgemaakt. Er is meer dan 3750 keer gestemd tijdens deze wedstrijd van AF&BM.

De drie finalisten van de verkiezing F&B Professional of the Year zijn:

Jeroen Taillie | Director of Food & Beverage – NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky – Amsterdam
Jeroen excelleert met zijn kennis voor de grotere en specialistische evenementen, welke in combinatie met zijn out-of-the-box denkvermogen heeft geresulteerd in succesvolle meetings voor de grootste bedrijven ter wereld. Hij geeft met enthousiasme, charisma en passie leiding aan meer dan 120 mensen. Hij is sterk in het doorontwikkelen van zijn team.

Ruth Engels | Food & Beverage Manager – INK Hotel Amsterdam
Zij acteert op hoog niveau en is een inspiratiebron voor haar team. Ze is sommelier en zit zelfs in het Internationaal Accor F&B-team.

Aukje van Dongen | Food & Beverage Service Manager – NH Collection Eindhoven Centre
Zij heeft gedurende de renovatie en positionering van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky veel kennis en ervaring opgebouwd waarna zij promoveerde tot F&B manager van NH Collection Eindhoven Centre. Aukje opende daar onlangs samen met haar team VANE Restaurant succesvol. Ze is altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Veel daarvan implementeert ze in haar dagelijkse werkzaamheden.

Finale in Koninklijk Theater Carré

De drie finalisten mogen zich voorbereiden op de finale op 19 januari, in Koninklijk Theater Carré, waarin zij zich mogen presenteren aan de vakjury bestaande uit: Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Maurice van Rossum (F&B Professional of the Year 2017), Soenil Bahadoer (Restaurant de Lindehof **), Demian van der Reijden ( Misset Horeca), Iris Kranenburg (Entree Magazine) en Paul Sprakel (Hospitality Management).

Onderscheidend vermogen

De jury geeft alvast mee dat ondernemerschap, gedrevenheid, aantoonbare successen én liefde voor het F&B-vak, essentiële factoren zijn in deze finale. Daarnaast speelt innovativiteit binnen de functie van F&B Professional ook een belangrijkere rol. En hoe gaan de kandidaten eigenlijk om met het grillige personeelslandschap in de horeca? Wat doen zijn om medewerkers te boeien en te binden? En niet minder belangrijk, hoe spelen zij in de op de nieuwe generatie?

Wie wordt de opvolger van Maurice van Rossum? De jury beslist wie dit jaar de titel in de wacht sleept en deze award krijgt uitgereikt tijdens het AF&BM jaargala op 3 februari op de SS te Rotterdam.