nieuws

Maurice van Rossum F&B Professional of the Year 2017

Hotel 1395

Maurice van Rossum, operations manager bij The Attention Group, is verkozen tot F&B Professional of the Year 2017. Hij treedt een jaar lang op als ambassadeur van het f&b-vak.

Maurice van Rossum F&B Professional of the Year 2017
Foto: Cynthia van Dijke

Van Rossum, die in zijn functie het Muntgebouw in Utrecht en Mariënhof in Amersfoort aanstuurt, kreeg de titel en het bijbehorende beeldje uitgereikt op het Jaargala van AF&BM (Association of Food & Beverage Management), de organiserende partij achter de jaarlijkse zoektocht naar de F&B Professional of the Year. Dat gala vond vrijdag 27 januari plaats in Beachclub Breakers van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Van Rossum nam het in de finale, een presentatie aan de vakjury, op tegen Imre Swaanswijk – f&b manager Park Hotel Amsterdam – en Elise Nouwens – f&b manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Juryoordeel

De winnaar werd bekendgemaakt door juryvoorzitter Tjeerd de Boer van Business Impact Training. De jury bestond verder uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Kim van Velzen (Kimspiration), Frank Lindner (Food Inspiration) en Eric Andersen (F&B Professional of the Year 2016).

Na een drietal vernieuwende en energieke presentaties was de jury het na intensief juryberaad eens over de winnaar. ‘Maurice streeft ernaar om niet alleen de optimale beleving neer te zetten voor zijn gasten, hij maakt het persoonlijk. Hij maakte indruk met zijn concept, waarin hij voor zijn gasten elke keer een concept op maat weet te maken. Met zijn ‘profile dishes’, gerechten die passen bij iemands persoonlijkheid, verrast hij zijn gasten en maakt hij F&B relevant en passend. Met zijn tomeloze energie weet Maurice daarnaast anderen te enthousiasmeren en te blijven vernieuwen.’

Reageer op dit artikel