Casper Reinders: Libertine Comptoir de Cuisine open

Casper Reinders: Libertine Comptoir de Cuisine open
Libertine Casper Reinders

De Amsterdamse horecaondernemers Casper Reinders en Steven Pooters openen een tweede vestiging in de 9 Straatjes: Libertine Comptoir de Cuisine.

Libertine Comptoir de Cuisine van Casper Reinders, in de Berenstraat is een plek waar gasten de hele dag terecht kunnen voor ontbijt, lunch, brunch, diner of borrel. Anders dan bij Libertine café café – waar de kaart vooral bestaat uit simpele Italiaanse gerechten - is Libertine Comptoir de Cuisine Frans georiënteerd. Het grootste gedeelte van de kaart bestaat uit toast en French toast: zoet en hartig, met of zonder gluten, gemaakt van vers briochebrood.

Toast: zoet of hartig

Als ontbijt staan onder andere toast met vers fruit & cream, of toast met een gepocheerd eitjes (in varianten Benedict , Florentine of Norwegian) op de kaart. Voor de lunch zijn er  hartige varianten, zoals steak tartare, Lobster New Engeland Style, Phily Cheese Steak en Spinache Goat Cheese & Caramelised Onion. Er wordt binnenkort ook gestart met een bezorgservice.

Vintage surf collectables

In de zaak geen gedekte tafels, donkere muren, veel marmer en geen mogelijkheid om te reserveren. Inspiratie voor deze nieuwe locatie komt dit keer van de ‘vintage surf collectibles’ van Surfing Cowboys aan de Amerikaanse East Coast. Naast Casper Reinders en Steven Pooters is Angelos Charisteas als derde partner aangetrokken, om eventuele groei en het uitrollen van het concept mogelijk te maken. De keukenbrigade staat net als bij Libertine café café onder leiding van Fransman Stephan Robert.

> Meer over Casper Reinders

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.