Nieuwe koers Tour Culinair

Nieuwe koers Tour Culinair

Komend jaar wordt voor de 37e keer de Tour Culinair gereden. Om ook in de toekomst relevant te kunnen blijven, heeft het bestuur gekozen voor een nieuwe weg. Inspireren, verbinden én fietsen zijn hierbij de sleutelwoorden. Er werd om deze reden afgelopen jaar afscheid genomen van deelnemers die nog wel actief waren als renner, maar niet meer werkzaam zijn als eindverantwoordelijke binnen de gastvrijheidsbranche.

Hiermee is binnen Tour Culinair ruimte ontstaan voor nieuwe vrienden die werkzaam zijn binnen de gastvrijheidsbranche en enthousiast worden van wielrennen in combinatie met het genieten van culinaire hoogstandjes in uiteenlopende horecagelegenheden.

Naast de verjonging van het peloton kent ook het bestuur enkele nieuwe leden. Bert van Zijtveld (eigenaar restaurant De Heikamp Ruurlo), Twan Hakvoort (eigenaar hotel-restaurant ’t Voorhuys Emmeloord) en Richard Francke (directeur Koninklijke Industrieele Groote Club Amsterdam) zijn onlangs bij het bestuur gekomen.

Tour Culinair

De Tour Culinair organiseert drie activiteiten per jaar waar fietsen en culinair genieten bij elkaar komen. Het gaat hierbij om een voorjaarsklassieker, een 2- of 3-daags wielerevenement in binnen- of buitenland waarbij ongeveer 120 kilometer per dag gefietst wordt en het jaar wordt afgesloten met de najaarsklassieker. Naast de Tour wordt er jaarlijks, in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca, ook een klasbaktrofee uitgereikt. Met deze prijs willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Het meerdaags fietsevenement wordt dit jaar georganiseerd in de provincie Brabant. Vanuit hotel De Ruwenberg in Sint Michielsgestel wordt er door Nederland en België gefietst en worden er weer mooie locaties binnen de gastvrijheidsbranche aangedaan. Het slotdiner zal deze editie plaatsvinden in Kasteel Maurick in Vught.