Alain Caron en zoons openen tweede zaak: Petit Caron

Alain Caron en zoons openen tweede zaak: Petit Caron
Alain Caron en zijn zonen David en Tom voor Café Caron in Amsterdam.

Alain Caron en zijn zoons David en Tom openen in de tweede helft van maart hun tweede zaak: Petit Caron. De bar komt aan het Gerard Douplein in Amsterdam en draait om dranken en wijn, met daarbij kleine (borrel)gerechtjes.

TV-kok en culinair journalist Alain Caron opent samen met zijn zoons David en Tom nog een café in Amsterdam. Petit Caron is een bar waar het met name draait om dranken en heeft een grotere wijnkaart dan Café Caron. ‘Daarbij gaan we kleine gerechtjes serveren, denk aan charcuterie, salade haricots verts en diverse paté’s’, zegt David Caron.

Geen kopie

‘Petit Caron is beslist geen kopie van het café, maar blijft wel in dezelfde lijn qua uitstraling. Café Caron in de Frans Halsstraat is meer een restaurant, waar mensen genieten van een voor-, hoofd- en nagerecht. Daar draait het om eten en is een grote keukenbrigade aan het werk. Dat gaan we bij Petit Caron niet doen: hier draait het om dranken en is echt een bar.’

Terras Bootcamp: ideale voorbereiding op terrasseizoen

De plannen voor uitbreiding hadden de broers Caron al een tijdje klaarliggen. ‘Sterker nog, we hebben meerdere plannen klaarliggen, waaronder dit plan. Afhankelijk van de locatie wilden we beslissen welk plan zou worden uitgevoerd. Het is deze geworden, omdat een bar goed past in het pand en op het plein. Het leent zich er perfect voor.’

Uitstraling van Parijse bar: rommelig en klassiek

De voorbereidingen zijn in volle gang en het grootste gedeelte van de verbouwing is al achter de rug. ‘We zijn bezig met de puntjes op de i: de bar wordt geïnstalleerd, we zijn aan het verven en de keuken wordt op poten gezet’, vertelt Caron enthousiast. ‘Qua sfeer blijven we in de buurt van het café, we hebben dan ook gekozen voor dezelfde ontwerper. Het café is heel huiselijk en echt geïnspireerd op het huis van mijn ouders. Van Petit Caron wilden we meer een Parijse bar maken. Als ik de sfeer zou moeten beschrijven in drie woorden zou ik zeggen: Parijs, rommelig en klassiek.’

Leestip: Luc Kusters*: ‘Koken met bier is stuk Nederlandse cultuur’

Alain Caron blijft betrokken

David en Tom blijven voor beide zaken werken en verdelen de taken op dezelfde manier als bij Café Caron. ‘Eén van de sommeliers van het café gaat mee naar de bar en zal een deel van de dagelijkse leiding op zich nemen. Alain blijft uiteraard betrokken, op dezelfde manier als nu. Hij bedenkt de gerechten, voert de controle uit en zal ook in de keuken aanwezig zijn. Onze moeder blijft liever in Café Caron, want een bar is niet echt iets voor haar’, besluit David.

TV-kok en culinair journalist Alain Caron is onder meer bekend van het programma Masterchef. Caron kookte ooit in de keukens van Tante Koosje (chef de partie) en De Kersentuin (chef-kok), die beiden terwijl hij in de keuken stond een Michelinster behaalden.

Tip: Gratis Terras Check: vergelijk je terras met dat van andere ondernemers