Hotel The Toren eerste vestiging The Pavillions in Nederland

Hotel The Toren eerste vestiging The Pavillions in Nederland

Boutique hotel The Toren, dat in 2016 door Eric Toren werd verkocht, heeft de transitie naar de collectie The Pavillion afgerond. Onder leiding van general manager Ellen van Wittmarschen gaat het hotel als eerste Nederlandse vestiging van The Pavillion een nieuw hoofdstuk van haar bestaan in.

Het viersterren boutique hotel The Toren, gevestigd in twee zeventiende-eeuwse grachtenpanden aan de door UNESCO beschermde Amsterdamse Keizersgracht, heeft een succesvolle transitie doorgemaakt van familiehotel naar onderdeel van The Pavilions, de jonge internationale keten van boutique hotels en resorts. Het is het eerste hotel voor The Pavilions Nederland. Als general manager is Ellen van Wittmarschen aangesteld.

Wisseling van de wacht

'Het hotel is met trots overgenomen van naamgever Eric Toren, hij is een instituut', aldus Ellen van Wittmarschen. 'Ondanks het feit dat hij niet meer bij het hotel betrokken is, zal zijn naam altijd aan het hotel verbonden blijven aangezien zijn familienaam de naam van het hotel is.'

Toren verkocht het hotel begin 2016 aan The Pavillions en ging in eerste instantie zelf voor de groep aan de slag om de collectie hotels op te zetten. Daarbij liet hij zijn oog vallen op Dam 27. na een verschil van inzicht over die locatie, vertrok Toren weer bij Pavillion om hotel TwentySeven zelf te gaan doen.

>>Leestip: Hotel TwentySeven Amsterdam mikt op de allerrijksten

Onlangs zijn bovenop het zeventiende-eeuwse grachtenpand twee nieuwe suites toegevoegd, een bouwkundig huzarenstukje waar Eric Toren jarenlang over bakkeleide met gemeente en omwonenden. De executive suite en de junior suite hebben elk een luxueuze privébadkamer met een spa bubbelbad en stoomdouche, verwenproducten van Rituals, koffie van Nespresso en theebenodigdheden, een flatscreen en airconditioning. En één van de best bewaarde ‘geheimen’ van Amsterdam is de loungebar van hotel The Toren, die tot de mooiste bars in de hoofdstad mag worden gerekend.

Ellen van Wittmarschen

General manager Ellen van Wittmarschen heeft 25 jaar ervaring in de hospitalitysector. Ze werkte eerder onder meer voor Hilton, AccorHotels en Carlton Hotel Collection. Na de start van haar carrière bij het Hilton Amsterdam in 1993 maakte Ellen van Wittmarschen snel promotie en werd ze voor het eerst benoemd als general manager bij Banks Mansion in 2008. Meer recent was ze general manager van Park Plaza Vondelpark. Gedurende haar carrière wist ze door haar persoonlijke charisma anderen te inspireren en te motiveren tot individuele prestaties, terwijl ze zich ook inzette voor de samenwerking en het succes van het team als geheel.

'Voor mij betekent gastvrijheid in wezen dat je iedere persoon - zowel gasten als personeel - benadert als individu', zegt de gm. 'Ik probeer leiding te geven door zelf een voorbeeld te stellen en anderen te inspireren en aan te zetten tot verdere persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik zorg er ook voor dat mijn team de naam en persoonlijke voorkeuren van iedere gast kent en we sturen iedere gast altijd een persoonlijke e-mail nadat ze uitgecheckt zijn. Mijn doel is er simpelweg voor te zorgen dat iedere gast in The Toren kan genieten van de hoogst mogelijke kwaliteit van dienstverlening, lokale ervaringen en hedendaagse flair.'

Gordon Oldham, oprichter en CEO van The Pavilions Hotels & Resorts: 'Ik ben blij om Ellen te mogen verwelkomen in het team van The Pavilions Nederland in het kader van onze uitbreiding in Europa. Met zijn ijzersterke reputatie op het gebied van persoonlijke luxe is The Toren een van de hoogst gewaardeerde hotels in Amsterdam op TripAdvisor. Om ons succes verder uit te bouwen willen wij de beste talenten in de sector binnenhalen en ik ben ervan overtuigd dat het hotel met Ellen aan het roer alleen nog succesvoller kan worden.'

Over The Pavilions Hotels & Resorts

The Pavilions Hotels & Resorts, ontstaan in Azië, is een luxe hotelmerk dat een kleurrijk tapijt weeft van romantiek, avontuur, cultuur en kunst. De uitbreiding van het bedrijf in Europa begon in 2016 met de opening van The Toren Amsterdam en meer recentelijk The First Roma, een op de kunst geïnspireerd pand in de Italiaanse hoofdstad. Half april opent The Pavilions Madrid, een sfeervol boetiekhotel in de Spaanse hoofdstad.