Happyhappyjoyjoy opent derde zaak in pand Julius bar & grill

Happyhappyjoyjoy opent derde zaak in pand Julius bar & grill

Happyhappyjoyjoy opent in september een nieuwe locatie in het pand van Julius bar & grill dat recent de deuren sloot op de Ceintuurbaan. Met het succes van het restaurant in Amsterdam West en Oost gaat IQ Creative verder met het verspreiden van deze kleurrijke Aziatische streetfood hangout.

Op steenworp afstand van de Noord-Zuid lijn zal Happyhappyjoyjoy South de bewoners van de Pijp en Zuid voorzien van authentieke dimsum, baos, curry’s en andere Aziatische gerechten. Naast Julius bar & grill sloot recent ook Arriba Arriba, dat ook onder IQ Creative valt, de deuren.  Jade Lew, woordvoerder van IQ Creative vertelt dat een droom is Happyhappyjoyjoy landelijk uit te gaan rollen. ‘We zouden in iedere stad wel een Happyhappyjoyjoy willen hebben.’ De ambitie is om het concept binnen drie jaar uit te rollen buiten de grenzen van Amsterdam. ‘Het zou bijvoorbeeld fantastisch zijn om te beginnen in Utrecht, of Rotterdam. Om die groeiambities te realiseren moesten we eigenlijk iets kleiner worden. Je kan immers niet alles tegelijk. Toen we een overnamebod kregen op Arriba Arriba zijn we daar over na gaan denken.’

Streetfood

Het menu van Happyhappyjoyjoy South dat zich toelegt op de Aziatische keuken zal in de basis hetzelfde blijven als West en Oost; van dumpling tot Laab Kai of Curry. Ook zullen er baos op de kaart staan in alle kleuren van de regenboog. Bij de nieuwe zaak is tevens geen verschil in voor- of hoofdgerecht en kunnen de gasten genieten van een tafel vol kleine gerechten om te delen. Toch zal Happyhappyjoyjoy South niet helemaal hetzelfde zijn. Door de ligging  tegenover het metrostation van de Noord-Zuid lijn is streetfood een must. Diverse take-away specials zullen makkelijk mee te nemen zijn voor iedereen die op doorreis is.

Interieur

Momenteel is het team van JPS Architecten druk bezig het interieur net zo spraakmakend te laten zijn als in West en Oost. De ruimte zal dezelfde levendige sfeer van Happyhappyjoyjoy krijgen, maar ook een geheel eigen identiteit en nieuwe features toe-eigenen die tot de opening nog even geheim zullen blijven. De keuken is dagelijks geopend van 12.00 tot 22.30 uur.

Over IQ Creative

Recent werd bekend dat Julius Jaspers en Bert van der Leden van IQ Creative hun samenwerking hebben beëindigd.  Julius Jaspers (55) wil meer tijd voor andere dingen, zo luidde zijn reactie.