nieuws

Mexicaans street food restaurant Arriba Arriba opent in Amsterdam

Restaurant 1982

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht. Een kleurrijke Mexicaanse street foodhang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kunnen gasten zeven dagen per week vanaf 12 uur terecht voor een snelle taco of om uitgebreid te tafelen. 

Mexicaans street food restaurant Arriba Arriba opent in Amsterdam

Alle gerechten op de kaart zijn om te delen. Lekker met z’n tweeën of juist met een grote vriendengroep. Hier eet je kleine gerechten met een hoop smaak, pit en vooral veel liefde.

Met Arriba Arriba is er een nieuwe Mexicaanse spot in Amsterdam en wordt een lang gekoesterde droom van het team van IQ Creative werkelijkheid. Eerder brachten ze al een stukje Azië naar Amsterdam met Happyhappyjoyjoy. Voor Arriba Arriba heeft IQ Creatieve wederom de handen ineengeslagen met architectenbureau Concrete en JPS voor het concept en het interieur.

Een snelle hap of lekker lang tafelen

De taco’s worden gemaakt met authentieke Mexicaanse tortilla’s van Taiyari en gebakken volgens de methode van de oude Azteken. De toppings lopen uiteen, van crispy pescado met knapperige kool en limoen tot rib-eye met chimichurri en avocado of pulpo ‘octopus’ met zoete aardappel en ingelegde ui. Verder staan ook gezonde salades, tamales, rijkgevulde empanadas en andere bites als oesters en flautas op de kaart. Voor- en hoofdgerechten bestaan niet.  Alle tortilla’s en tostada’s zijn glutenvrij en de menukaart biedt uiteraard ook veel keus voor vegetariërs.

Cocktails en speciaal bier

Op de drankenkaart staan ook verschillende cocktails met Altos Tequila, (speciaal-)bieren en natuurlijk de notoire Margarita-pitchers, die je helpen de tijd te vergeten. De speciaal ontwikkelde tafelsalsa’s zijn af te blussen met een Arriba Arriba speciaalbiertje met een subtiele hint van jalapeño, een typisch Mexicaanse drankje Jarritos of een frozen margarita.

Modern en Mexicaans interieur

Arriba Arriba is een Mexicaans restaurant in een modern jasje. Hier vind je geen kitscherige sombrero’s of bekende Falsa-print, maar een moderne, grafische vertaling van Mexico. Inspiratie voor het interieur komt van de Mexicaans architect Luis Barragán, die veel met kleur, licht en schaduw werkte, zonder daarbij aan subtiliteit te verliezen. De langgerekte ruimte aan de Rozengracht wordt door strak geschilderde kleurvlakken een sfeervol en vrolijk geheel. De aankleding bestaat uit moderne objecten en er wordt gebruikt gemaakt van grote cactussen en natuurlijke materialen zoals rotan. Er staan grotendeels hoge bartafels die uitzicht geven op de keuken. Deze bieden uitkomst voor de latere aanhaker die alleen voor de cocktail of speciaal biertje komt. Het restaurant biedt plek voor 150 man.

Reageer op dit artikel