Debuut gaat partnerschap aan met Waterland, Ruud van Rietschoten doet stap opzij

Debuut gaat partnerschap aan met Waterland, Ruud van Rietschoten doet stap opzij
Ruud van Rietschoten en Fred Bus van Debuut

Waterland Private Equity neemt een belang in horecaonderneming Debuut. Sinds de opstart, met de eerste locatie in 1982, groeide Debuut uit tot een restaurantgroep met 29 locaties. Oprichter Ruud van Rietschoten doet met het aantrekken van Waterland als partner, zelf een stap opzij.

Ruud van Rietschoten van Debuut: 'Het aantrekken van Waterland als partner is een logische volgende stap voor ons bedrijf. Waterland levert ons de expertise en het nodige kapitaal om onze ambitie, de onbetwiste Nederlandse marktleider te worden in all-day restaurants, waar te maken. Ik heb jarenlang met veel plezier met het huidige management team gewerkt en nu is het tijd voor mij om een stap opzij te doen. Ik heb het volste vertrouwen dat het management team de gestelde ambities waar kan maken.'

Concepten Debuut

Onder debuut vallen concepten als Stan&Co, Popocatepetl The Mexican, Kees, Belgian Beer Café Olivier, De Waag en De Vooruitgang. Debuut wil toonaangevend zijn in gastvrijheid door in steden veelzijdige en spraakmakende horecaconcepten neer te zetten.

Stan en Co in Arnhem. Beeld: Victor van Leeuwen

'Met Waterland Private Equity treedt een kapitaalkrachtige partner toe die Debuut in staat stelt om de groeistrategie versneld uit te voeren', aldus Van Rietschoten. 'Waterland zal Debuut met extra kapitaal ondersteunen en het management waar nodig bijstaan met de verdere groei van de groep.'

Waterland

'Voor Waterland past de investering in Debuut perfect in onze strategie om te investeren in groeiende en goed geleide ondernemingen die de ambitie hebben om hun leidende positie in hun sector te versterken', aldus Wouter Roduner, Partner van Waterland Private Equity Investments.

Waterland is een Europese participatiemaatschappij die ondernemers terzijde staat bij het realiseren van hun groeiambities. Waterland heeft kantoren in Antwerpen, Bussum, München, Dusseldorf, Manchester, Kopenhagen en Warschau, en beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van € 6 miljard.

Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven

Debuut staat op 44 in de Misset Horeca Top 100 2018 van grootste bedrijven en merken. In 2017 realiseerde het bedrijf een omzetgroei van een dikke tien procent. Ook dit jaar wordt er flink geïnvesteerd, zo’n €5 miljoen naar schatting. Dat ging onder meer naar een restyling van Boathouse Almere op de planning, evenals de opening van een nieuwe Kees, in Houten en twee nieuwe Stan&Co’s: in Zeist en in Amsterdam. ‘We zien nog vele kansen in een optimistische markt. Bovendien is onze organisatie klaar voor de toekomst’, aldus Fred Bus van Debuut. Het moet volgens hem de omzet opstuwen tot €49,5 miljoen in 2018.