Sterrenrestaurant Aan de Poel heeft deuren weer open na brand

Sterrenrestaurant Aan de Poel heeft deuren weer open na brand

Tweesterrenrestaurant Aan de Poel, het restaurant van chef-kok Stefan van Sprang en maître sommelier Robbert Veuger, heeft de deuren weer open. Begin juli woedde er een brand, waarna het restaurant in Amstelveen grotendeels total loss werd verklaard.

'Wat een wereldprestatie en enorme kick! Na 7 weken keihard werken mogen we met trots zeggen dat Aan de Poel weer open is. En hoe, er is een ongelooflijke hoeveelheid werk verzet om ervoor te zorgen dat we na zo’n korte periode weer gasten mogen ontvangen in een volledig nieuw Aan de Poel', schrijft het team van het sterrenrestaurant op Facebook. 'Onze dank is groot naar alle betrokkenen die dit mogelijk hebben weten te maken. Zonder de geweldige teams die hier aan de slag zijn geweest was dit nooit gelukt.'

'We zijn met de brand veel kwijtgeraakt. Naast de materiële schade vooral dat stukje geschiedenis waar we allemaal zo hard aan hadden gewerkt’, meldde het restaurant eerder. ‘Men zegt wel eens, tijdens dergelijke momenten leer je wie je vrienden zijn en wij hebben geleerd dat we de afgelopen jaar 10 jaar iets heel moois opgebouwd hebben dat niemand van ons af kan pakken.’

Steubetuigingen

Het sterrenrestaurant bedankt iedereen voor de oprechte steunbetuigingen, hulp en vooral ook voor alle positiviteit.

Het restaurant moest op 6 juli de deuren sluiten nadat die nacht een brand was ontstaan in vermoedelijk de meterkast. ‘Ik ben heel blij dat de schade alleen materieel is en er niemand gewond is geraakt’, zei Stefan van Sprang toen tegen Misset Horeca. Zakelijk gezien noemde hij het wel een drama. ‘Voor de komende twee weken gaat het alleen al om 100 gasten per dag van wie de reservering geannuleerd moet worden. Dat is niet mals’, zei hij begin juli.